Romige Aubergine Parmezaan met Italiaanse kruiden
Heerlijk recept voor Romige Aubergine Parmezaan met Italiaanse kruiden
Ingrediënten
- 2 middelgrote aubergines
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 200 gram roomkaas
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, zout en zwarte peper toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
- Voeg de roomkaas toe aan de saus en roer goed door totdat het volledig is gesmolten.
- Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en schep wat van de saus eroverheen.
- Herhaal deze laagjes totdat alle aubergineplakken en saus op zijn.
- Bestrooi de bovenste laag met geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de Romige Aubergine Parmezaan in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
- Laat het gerecht even afkoelen voordat je het serveert.
Opbrengst & voedingswaarde
Dit recept voor Romige Aubergine Parmezaan met Italiaanse kruiden is voldoende voor 4 personen.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 350 kcal
- Vetten: 25 g
- Koolhydraten: 15 g
- Eiwitten: 12 g
Introductie
Welkom bij mijn foodblog! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor Romige Aubergine Parmezaan met Italiaanse kruiden. Dit gerecht is perfect voor een avondje samen genieten van een smaakvolle maaltijd. De aubergines zijn zacht en romig, de saus is vol van smaak en de Parmezaanse kaas voegt een heerlijke hartige touch toe. Dit gerecht is geschikt voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers, en zit boordevol smaak!
Serveertips
Serveer de Romige Aubergine Parmezaan met een frisse groene salade en knapperig brood. Het gerecht combineert perfect met een goed glas rode wijn. Garneer het geheel met wat verse basilicumblaadjes voor een extra vleugje kleur en smaak.
Alternatieven voor budgetvriendelijke varianten
Als je een beperkt budget hebt, zijn er een paar alternatieven die je kunt overwegen voor dit recept:
- Vervang de aubergines door courgettes. Deze zijn vaak goedkoper en hebben een vergelijkbare textuur.
- Gebruik in plaats van Parmezaanse kaas een goedkopere kaas, zoals geraspte Cheddar of Edam.
- Voeg extra groenten toe, zoals paprika, champignons of courgette, om het gerecht vullender te maken zonder extra kosten te maken.
Geniet van dit heerlijke gerecht en laat me weten wat je ervan vond. Smakelijk eten!
Geef een reactie