Romige bechamelsaus recept

Romige bechamelsaus recept

Heerlijk Romige Bechamelsaus Recept

Door: FoodieFem

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje nootmuskaat

Instructies:

1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de bloem toe en roer goed totdat het mengsel goudbruin wordt.

3. Voeg langzaam de melk toe, terwijl je blijft roeren totdat het mengsel dikker wordt.

4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

5. Laat de saus nog een paar minuten sudderen, terwijl je blijft roeren.

6. Haal van het vuur en laat de saus iets afkoelen voordat je hem serveert.

Opbrengst en voeding:

Dit recept maakt ongeveer 500 ml romige bechamelsaus. Per portie van 100 ml bevat het ongeveer 150 calorieën, 10 g vet, 12 g koolhydraten en 4 g eiwit.

Inleiding:

Deze romige bechamelsaus is de perfecte aanvulling op pastagerechten, lasagne, groenten en nog veel meer. Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten, kan je in een handomdraai een heerlijke zelfgemaakte saus op tafel toveren.

Serveertips:

Giet de bechamelsaus over een zelfgemaakte lasagne, gebruik hem als basis voor een romige pasta of giet hem over gestoomde groenten voor een heerlijke bijgerecht.

Alternatieven voor een budgetvriendelijk gerecht:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, dan kan je de boter vervangen door margarine en gewone melk gebruiken in plaats van volle melk. Hierdoor kan je toch genieten van een heerlijke romige saus zonder de bank te breken.

Romige bechamelsaus recept
Romige bechamelsaus recept

Romige bechamelsaus recept

Romige bechamelsaus recept

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services