Romige bloemkoolsoep met peterselie
Romige bloemkoolsoep met peterselie
Ingrediënten:
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Vers gehakte peterselie voor garnering
Instructies:
- Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze een paar minuten mee.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes koken tot de bloemkool gaar is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Giet de room erbij en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de romige bloemkoolsoep met een beetje verse peterselie als garnering.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor 4 porties. Elke portie bevat ongeveer 250 calorieën, 15 gram vet, 20 gram koolhydraten en 8 gram eiwit.
Introductie:
Deze romige bloemkoolsoep met peterselie is een heerlijk en vullend gerecht dat perfect is voor koude dagen. De combinatie van romige bloemkool en verse peterselie geeft de soep een verrukkelijke smaak en een mooie groene kleur. Het is ook nog eens eenvoudig te bereiden, dus ideaal als doordeweekse maaltijd.
Serveringstips:
Serveer de bloemkoolsoep met een knapperig stuk brood of een frisse salade voor een complete maaltijd. Strooi nog wat extra peterselie over de soep voor een mooie presentatie.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de room vervangen door melk voor een lichtere versie van de soep. Daarnaast kun je ook andere groenten toevoegen, zoals wortel of aardappel, voor een variatie op het recept.
Geef een reactie