Romige champignon-pastinaaksoep met verse kruiden
Romige champignon-pastinaaksoep met verse kruiden
Inleiding
Welkom terug bij mijn heerlijke receptenblog! Vandaag ga ik een geweldige romige champignon-pastinaaksoep met verse kruiden met jullie delen. Deze soep is perfect voor koude winterdagen en zal je zeker opwarmen! Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 400 g champignons
- 2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel olijfolie
- Verse kruiden naar smaak (bijv. peterselie of bieslook)
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de champignons en pastinaken toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat het vervolgens sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer of blender totdat hij glad is.
- Voeg de slagroom toe en roer goed door. Verwarm de soep op laag vuur tot hij heet is, maar laat hem niet koken.
- Breng op smaak met zout en peper. Voeg de verse kruiden toe en roer nogmaals door.
- Serveer de soep warm en geniet ervan!
Opbrengst en voedingswaarde
Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 porties. Elke portie bevat ongeveer 250 calorieën, 8 gram eiwit, 18 gram vet en 20 gram koolhydraten.
Serveertips
Deze champignon-pastinaaksoep is heerlijk op zichzelf, maar je kunt hem ook serveren met vers brood of een groene salade voor een complete maaltijd. Garneer de soep met extra verse kruiden voor een mooie presentatie.
Budgetvriendelijke alternatieven
Heb je een beperkt budget? Geen zorgen! Je kunt de volgende aanpassingen maken om deze heerlijke soep betaalbaarder te maken:
- Vervang de slagroom door kookroom of melk.
- Gebruik champignonbouillon in plaats van groentebouillon.
- Voeg wat aardappelen toe om de soep meer vullend te maken.
- Experimenteer met goedkopere kruiden zoals gedroogde peterselie of bieslook.
Op deze manier kun je nog steeds genieten van een heerlijke romige soep zonder je zorgen te maken over je portemonnee.
Geef een reactie