Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie
Recept: Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie
Ingrediënten:
- 500 g champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml kookroom
- Een handvol verse peterselie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes en hak de knoflook fijn.
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de champignons toe aan de pan en laat ze bakken tot ze zacht zijn en het vocht is verdampt.
- Voeg de bloem toe en roer goed om alle champignons te bedekken. Laat het geheel een minuutje bakken.
- Giet geleidelijk de groentebouillon in de pan en breng het aan de kook. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng de soep weer aan de kook.
- Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de soep nog 5 minuten sudderen en serveer warm.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept levert ongeveer 4 porties romige champignonsoep op.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 250
- Vet: 18 g
- Koolhydraten: 15 g
- Eiwit: 7 g
Introductie:
Welkom terug in mijn keuken! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor romige champignonsoep met een twist van verse peterselie. Deze soep is perfect om jezelf op te warmen op koude dagen. De romige textuur en de aardse smaak van champignons zullen je zeker bekoren. Laten we aan de slag gaan!
Serveringstips:
Ik vind het lekker om een beetje extra verse peterselie aan de soep toe te voegen als garnering. Het brengt niet alleen wat kleur in het gerecht, maar voegt ook een frisse smaak toe aan elke lepel.
Je kunt de soep serveren met warme, knapperige stokbroodjes of zelfgemaakte croutons om er een complete maaltijd van te maken.
Vriendelijke alternatieven voor een kleiner budget:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de kookroom vervangen door melk. Hierdoor wordt de soep iets minder romig, maar nog steeds heerlijk. Je kunt ook gedroogde peterselie gebruiken in plaats van verse peterselie.
En voel je vrij om te experimenteren! Voeg bijvoorbeeld een handvol gesneden champignons toe aan de soep voor extra textuur, of een scheutje witte wijn voor een subtiele smaakversterking.
Geniet van je romige champignonsoep met een twist van verse peterselie en laat me weten wat je ervan vindt!
Geef een reactie