Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie

Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie




Recept: Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie

Recept: Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie

Ingrediënten:

  • 500 g champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • Een handvol verse peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Snijd de champignons in plakjes, de ui in stukjes en hak de knoflook fijn.
  2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Voeg de champignons toe aan de pan en laat ze bakken tot ze zacht zijn en het vocht is verdampt.
  4. Voeg de bloem toe en roer goed om alle champignons te bedekken. Laat het geheel een minuutje bakken.
  5. Giet geleidelijk de groentebouillon in de pan en breng het aan de kook. Laat het geheel 10 minuten sudderen.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  7. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng de soep weer aan de kook.
  8. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Laat de soep nog 5 minuten sudderen en serveer warm.

Opbrengst en voedingswaarde:

Dit recept levert ongeveer 4 porties romige champignonsoep op.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 18 g
  • Koolhydraten: 15 g
  • Eiwit: 7 g

Introductie:

Welkom terug in mijn keuken! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor romige champignonsoep met een twist van verse peterselie. Deze soep is perfect om jezelf op te warmen op koude dagen. De romige textuur en de aardse smaak van champignons zullen je zeker bekoren. Laten we aan de slag gaan!

Serveringstips:

Ik vind het lekker om een beetje extra verse peterselie aan de soep toe te voegen als garnering. Het brengt niet alleen wat kleur in het gerecht, maar voegt ook een frisse smaak toe aan elke lepel.

Je kunt de soep serveren met warme, knapperige stokbroodjes of zelfgemaakte croutons om er een complete maaltijd van te maken.

Vriendelijke alternatieven voor een kleiner budget:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de kookroom vervangen door melk. Hierdoor wordt de soep iets minder romig, maar nog steeds heerlijk. Je kunt ook gedroogde peterselie gebruiken in plaats van verse peterselie.

En voel je vrij om te experimenteren! Voeg bijvoorbeeld een handvol gesneden champignons toe aan de soep voor extra textuur, of een scheutje witte wijn voor een subtiele smaakversterking.

Geniet van je romige champignonsoep met een twist van verse peterselie en laat me weten wat je ervan vindt!


Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie
Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie

Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie

Romige champignonsoep met een twist van verse peterselie

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services