Romige champignonsoep met een vleugje tijm
Recept: Romige champignonsoep met een vleugje tijm
Ingrediënten:
- 500 gram champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml room
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten.
- Voeg de gedroogde tijm toe en bak nog 1 minuut.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde consistentie.
- Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zet de pan weer op het vuur en warm de soep nog 5 minuten op.
- Serveer de romige champignonsoep warm en garneer met een takje verse tijm.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor 4 personen.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 250
- Vetten: 18g
- Koolhydraten: 16g
- Eiwitten: 6g
- Vezels: 3g
Introductie:
Hallo kookliefhebbers! Vandaag deel ik graag mijn recept voor romige champignonsoep met een vleugje tijm. Deze heerlijke soep is perfect voor koude winterdagen of gewoon wanneer je zin hebt in iets warms en lekker romigs. De combinatie van champignons en tijm geeft deze soep een heerlijke aardse smaak die je zeker zult waarderen.
Serveertips:
Deze romige champignonsoep is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met knapperig brood of een toastje met wat kruidenboter. Voor wat extra textuur kun je wat gebakken spekjes, geroosterde pijnboompitten of croutons toevoegen. Een frisse salade aan de kant kan ook een geweldige toevoeging zijn.
Alternatieven voor een kleiner budget:
Als je een kleiner budget hebt, kun je enkele kleine aanpassingen maken aan dit recept. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een goedkopere paddestoelensoort in plaats van champignons. Daarnaast kun je de room vervangen door melk om de kosten te verlagen. Het zal de soep iets minder romig maken, maar nog steeds heerlijk van smaak zijn. Ook kun je groentebouillonblokjes gebruiken in plaats van verse groentebouillon.
Geef een reactie