Romige champignonsoep met knoflook

Romige champignonsoep met knoflook

Romige champignonsoep met knoflook

Ingrediënten:

  • 500g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan.
  2. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  5. Laten sudderen tot de champignons gaar zijn.
  6. Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Opbrengst & voeding:

Dit recept levert ongeveer 4 porties op. Elke portie bevat ongeveer 200 calorieën, 15g vet, 10g koolhydraten en 5g eiwit.

Inleiding:

Champignonsoep is een klassieker in de Nederlandse keuken, maar deze romige versie met knoflook geeft er een heerlijke twist aan.

Serveringstips:

Garneer de soep met een scheutje olijfolie en een snufje zwarte peper voor een extra lekkere touch. Serveer met vers brood of een salade voor een complete maaltijd.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de room vervangen door melk en de groentebouillon zelf maken van groenteafval en water. Ook kun je diepvrieschampignons gebruiken in plaats van verse.

Romige champignonsoep met knoflook
Romige champignonsoep met knoflook

Romige champignonsoep met knoflook

Romige champignonsoep met knoflook

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services