Romige champignonsoep met knoflook
Romige champignonsoep met knoflook
Ingrediënten:
- 500g champignons, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200ml room
- 2 eetlepels olijfolie
- Zwarte peper en zout naar smaak
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote pan.
- Voeg de knoflook en ui toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Laten sudderen tot de champignons gaar zijn.
- Haal van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
- Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Opbrengst & voeding:
Dit recept levert ongeveer 4 porties op. Elke portie bevat ongeveer 200 calorieën, 15g vet, 10g koolhydraten en 5g eiwit.
Inleiding:
Champignonsoep is een klassieker in de Nederlandse keuken, maar deze romige versie met knoflook geeft er een heerlijke twist aan.
Serveringstips:
Garneer de soep met een scheutje olijfolie en een snufje zwarte peper voor een extra lekkere touch. Serveer met vers brood of een salade voor een complete maaltijd.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de room vervangen door melk en de groentebouillon zelf maken van groenteafval en water. Ook kun je diepvrieschampignons gebruiken in plaats van verse.
Geef een reactie