Romige kwarktaart met aardbeientopping
Romige kwarktaart met aardbeientopping
Ingrediënten:
- 250g digestive koekjes
- 150g boter
- 500g kwark
- 200ml slagroom
- 100g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 600g aardbeien
- 4 blaadjes gelatine
Bereidingswijze:
- Verkruimel de digestive koekjes in een kom.
- Smelt de boter en voeg dit toe aan de koekkruimels. Meng goed door elkaar.
- Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en vanillesuiker.
- Meng de kwark door het slagroommengsel.
- Week de gelatineblaadjes in koud water en verwarm ze daarna in een beetje water tot ze opgelost zijn. Laat afkoelen.
- Schenk het kwarkmengsel over de koekbodem in de springvorm en zet het geheel minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de taart als topping.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept is goed voor 10-12 porties. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën.
Inleiding:
Deze romige kwarktaart met aardbeientopping is perfect voor een zomerse traktatie. Het is lekker licht en zoet, en de aardbeien geven het een heerlijk frisse smaak. Het is ook nog eens makkelijk te maken, dus perfect voor een feestje of gewoon als toetje voor het gezin.
Serveren:
Je kunt de kwarktaart serveren met een toefje slagroom en extra aardbeien voor een feestelijke touch.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de aardbeien vervangen door ander vers fruit, zoals frambozen, perziken of ananas. Je kunt ook kiezen voor kant-en-klare koekjesbodem in plaats van de digestive koekjes en boter te gebruiken.
Geef een reactie