Romige Spaghetti Carbonara
Heerlijk Romige Spaghetti Carbonara
Ingrediënten:
- 300g spaghetti
- 150g pancetta, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eierdooiers
- 50g geraspte Parmezaanse kaas
- 50ml room
- Zout en peper naar smaak
- Vers gehakte peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de pancetta in een grote pan op middelhoog vuur tot het knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Meng in een kom de eierdooiers, Parmezaanse kaas, room, zout en peper.
- Giet de gekookte spaghetti af en voeg toe aan de pan met de pancetta en knoflook. Roer goed door.
- Haal de pan van het vuur en voeg het eimengsel toe. Blijf roeren tot de saus zich begint te binden.
- Garneer met verse peterselie en extra Parmezaanse kaas, indien gewenst.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept levert 4 porties romige spaghetti carbonara op.
Voedingswaarde per portie: Calorieën: 480, Vet: 22g, Koolhydraten: 48g, Eiwit: 18g
Introductie:
Het is weer tijd voor een heerlijk pasta recept en dit keer gaan we voor een romige spaghetti carbonara. Dit gerecht is rijk aan smaak en heerlijk romig, perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden. Het is ook nog eens super makkelijk en snel te maken, ideaal voor drukke dagen.
Serveertips:
Serveer de romige spaghetti carbonara met een frisse salade en knapperig stokbrood. Een glas witte wijn past er perfect bij!
Alternatieven:
Wil je een budgetvriendelijke versie van dit gerecht? Vervang de pancetta door spekjes en de Parmezaanse kaas door geraspte jonge kaas. Je zult nog steeds een heerlijke smaakvolle maaltijd hebben!
Geef een reactie