Romige Spinazie-Ricotta Lasagne met Mozzarella
Romige Spinazie-Ricotta Lasagne met Mozzarella
Ingrediënten:
- 9 lasagnebladen
- 500 g spinazie
- 250 g ricotta
- 200 g mozzarella
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 g gezeefde tomaten
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking. Giet af en leg ze op een schone theedoek om ze te laten drogen.
3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
4. Voeg de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
5. Meng de ricotta met de gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
6. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Begin met een laagje lasagnebladen, gevolgd door een laagje spinazie en een laagje ricottamengsel. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laagje ricottamengsel.
7. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de lasagne.
8. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de kaas gesmolten is.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept maakt 4-6 porties romige Spinazie-Ricotta Lasagne.
Voedingswaarde per portie:
- Energie: 420 kcal
- Vetten: 22 g
- Koolhydraten: 35 g
- Eiwitten: 23 g
Inleiding:
Welkom bij mijn heerlijke recept voor romige Spinazie-Ricotta Lasagne met Mozzarella! Deze lasagne zit boordevol smaak en is perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie. De romige ricotta, verse spinazie en gesmolten Mozzarella zorgen voor een heerlijk gerecht dat gegarandeerd indruk maakt.
Serveertips:
Deze romige Spinazie-Ricotta Lasagne smaakt heerlijk met een knapperige groene salade en een glas rode wijn. Serveer het gerecht rechtstreeks uit de oven voor die extra wow-factor. Je kunt ook wat versgebakken knoflookbrood erbij serveren om de maaltijd compleet te maken.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de mozzarella vervangen door geraspte kaas zoals Cheddar of Goudse kaas. Ook kun je de ricotta vervangen door cottage cheese of zelfgemaakte bechamelsaus. Hierdoor krijgt de lasagne een andere smaak en textuur, maar is het nog steeds heerlijk en vullend.
Geef een reactie