Schorseneren in witte saus

Schorseneren in witte saus

Recept: Schorseneren in witte saus

Ingrediënten:

  • 500g schorseneren
  • 30g boter
  • 30g bloem
  • 500ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Nootmuskaat naar smaak

Instructies:

  1. Schil de schorseneren en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Kook de schorseneren in water met een snufje zout tot ze zacht zijn, ongeveer 15 minuten.
  3. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren totdat er een gladde saus ontstaat.
  5. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Giet de schorseneren af en meng ze voorzichtig door de witte saus.
  7. Serveer de schorseneren in witte saus direct en geniet ervan!

Opbrengst & Voeding:

Dit recept voor schorseneren in witte saus serveert 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 200 calorieën.

Introductie:

Schorseneren, ook wel ‘keukenmeidenverdriet’ genoemd vanwege hun kleverige sap, zijn een traditionele en vergeten groente die verrassend veelzijdig is in de keuken.

Tips voor serveren:

Serveer de schorseneren in witte saus als bijgerecht bij een hoofdgerecht van gebakken vis of gegrild vlees. Strooi er eventueel wat verse peterselie over voor een extra smaakdimensie.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht, kun je de saus verdunnen met bouillon in plaats van melk en de schorseneren vervangen door goedkopere groenten zoals bloemkool of wortelen.

Schorseneren in witte saus
Schorseneren in witte saus

Schorseneren in witte saus

Schorseneren in witte saus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services