Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes

Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes




Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes recept

Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes

Een heerlijk klassiek Frans gerecht dat perfect is voor een gezellige winteravond

Ingrediënten

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 200 gram spekblokjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen
  • 250 gram champignons
  • 1 fles rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • zout en peper

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak de spekblokjes tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en bewaar ze voor later.
  2. Bestrooi het runderstoofvlees met bloem, zout en peper en bak het in dezelfde pan aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
  3. Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot de ui glazig is. Voeg dan de winterpenen en champignons toe en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak nog 1-2 minuten. Giet dan de rode wijn en runderbouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Verminder het vuur en voeg het vlees, de tijm, laurierblaadjes en spekblokjes toe. Laat alles zachtjes sudderen met de deksel op de pan gedurende 3 uur.
  6. Verwijder de laurierblaadjes en tijm. Serveer de Boeuf Bourguignon met warm stokbrood en aardappelpuree.

Opbrengst en voeding

Dit recept levert ongeveer 6 porties op. Elke portie bevat ongeveer 500 calorieën.

Tips voor serveren

  • Voeg wat gehakte peterselie toe ter garnering voor extra smaak.
  • Serveer de Boeuf Bourguignon met een lekker glas rode wijn.
  • Maak het gerecht een dag van tevoren en verwarm het op de dag dat je het serveert opnieuw voor nog intensere smaken.

Budgetvriendelijke alternatieven

Dit gerecht kan duur zijn vanwege het gebruik van rode wijn en runderstoofvlees. Hier zijn echter enkele kosteneffectieve alternatieven:

  • Vervang de rode wijn door bouillon om de kosten te verlagen.
  • Vervang het runderstoofvlees door kip of varkensvlees om het gerecht betaalbaarder te maken.
  • Gebruik seizoensgebonden groenten in plaats van champignons en wortelen om de kosten te verlagen.
  • Koop ingrediënten in bulk om geld te besparen op de lange termijn.

Geschreven door [jouw naam] op [datum].


Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes
Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes

Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes

Slow-cooked Boeuf Bourguignon met rode wijn en spekjes

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services