Smelt-in-je-mond Slowcooker Kip
Smelt-in-je-mond Slowcooker Kip
Ingrediënten:
- 4 kippenborsten
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (ter garnering)
Instructies:
- Leg de kippenborsten in de slowcooker.
- Voeg de fijngehakte ui, knoflook, rode paprika, tomatenblokjes, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Zet de slowcooker op lage stand en laat het gerecht 6-8 uur sudderen, of op hoge stand gedurende 4-6 uur.
- Zodra de kip gaar is, haal je deze uit de slowcooker en serveer je het met de saus eroverheen.
- Garneer met verse peterselie.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept voor Smelt-in-je-mond Slowcooker Kip is geschikt voor 4 personen. Hieronder vind je de voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 250
- Eiwit: 30 g
- Vet: 5 g
- Koolhydraten: 20 g
- Vezels: 5 g
Introductie:
Welkom bij mijn heerlijke Smelt-in-je-mond Slowcooker Kip recept! Dit gerecht is perfect voor de drukke dagen wanneer je geen zin hebt om urenlang in de keuken te staan, maar toch een smaakvolle maaltijd op tafel wilt zetten. De slowcooker doet al het werk voor je, terwijl jij je kunt ontspannen. De kip wordt zo mals dat het letterlijk smelt in je mond, en de smaken van de ui, knoflook en paprika zijn gewoonweg onweerstaanbaar. Laten we aan de slag gaan!
Serveren & Alternatieven:
Serveer de Smelt-in-je-mond Slowcooker Kip met gestoomde rijst of aardappelpuree. Maar ook een eenvoudige salade past hier perfect bij. Voor een extra kick kun je wat hete saus toevoegen aan de saus in de slowcooker. Als budgetvriendelijke alternatieven kun je kippendijen gebruiken in plaats van kippenborsten, en groenten toevoegen die je al in huis hebt, zoals wortelen of courgette. De slowcooker kan gemakkelijk worden aangepast aan je eigen voorkeuren en dieetbeperkingen, dus voel je vrij om creatief te zijn!
Geef een reactie