Snelle erwtensoep in de slowcooker
Snelle Erwtensoep in de Slowcooker
Ingrediënten:
- 500 gram spliterwten
- 1 prei, in ringen gesneden
- 2 winterwortels, in blokjes gesneden
- 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 2 rookworsten
- 2 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1,5 liter groentebouillon
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
- Was de spliterwten grondig onder koud water.
- Doe alle ingrediënten, behalve de rookworsten, in de slowcooker.
- Roer alles goed door elkaar.
- Leg de rookworsten bovenop het mengsel.
- Sluit de slowcooker af en zet deze op de laagste stand voor 8 uur, of op de hoogste stand voor 4 uur.
- Haal de rookworsten uit de slowcooker en snijd ze in plakjes.
- Verwijder de laurierblaadjes.
- Pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte.
- Voeg de plakjes rookworst toe en breng de soep indien nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer de snelle erwtensoep warm.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept voor snelle erwtensoep in de slowcooker levert ongeveer 6 porties op.
- Calorieën: 350 kcal
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwitten: 20 gram
- Vetten: 12 gram
- Vezels: 10 gram
Inleiding:
Welkom bij mijn blog! Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept voor snelle erwtensoep in de slowcooker. Dit gerecht is perfect voor koude winterdagen, wanneer je zin hebt in een warme en vullende maaltijd. Met de slowcooker hoef je niet urenlang in de keuken te staan; je gooit gewoon alle ingrediënten erin en laat de magie van de slowcooker zijn werk doen. Laten we aan de slag gaan met dit heerlijke recept!
Serveertips:
Snelle erwtensoep smaakt heerlijk met een dikke plak versgebakken roggebrood, besmeerd met roomboter. Garneer de soep ook met wat verse peterselie of selderijblaadjes voor een extra frisse smaak. Serveer met een glas koud bier, en je hebt een echte Hollandse maaltijd om van te genieten.
Alternatieven:
Als je wat budgetvriendelijke alternatieven wilt proberen, dan kun je de gerookte spekblokjes vervangen door gewone spekblokjes. Ook kun je de rookworsten vervangen door rookworst van een goedkopere merk. Daarnaast kun je in plaats van knolselderij ook knolraap gebruiken. Voel je vrij om te experimenteren met de ingrediënten en maak er jouw eigen unieke erwtensoep van!
Geef een reactie