Sukadelappen stoofpot met rode wijn

Sukadelappen stoofpot met rode wijn

Sukadelappen stoofpot met rode wijn

Sukadelappen stoofpot met rode wijn

Ingrediënten:

  • 600g sukadelappen
  • 2 rode uien, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 1 fles rode wijn
  • 2 laurierbladeren
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Instructies:

Verhit een beetje olijfolie in een grote stoofpot en bak de sukadelappen aan beide kanten bruin. Haal ze uit de pot en zet even opzij. Fruit de rode uien en knoflook in dezelfde pot tot ze zacht zijn. Voeg de wortelen toe en bak nog een paar minuten.

Leg de sukadelappen terug in de pot en voeg de rode wijn, laurierbladeren, zout en peper toe. Laat het geheel ongeveer 2-3 uur sudderen op laag vuur, tot het vlees lekker mals is.

Opbrengst & voeding:

Dit recept voor Sukadelappen stoofpot met rode wijn serveert ongeveer 4 personen. Per portie bevat het ongeveer 350 calorieën, afhankelijk van de grootte van de sukadelappen en de hoeveelheid wijn.

Inleiding:

Deze Sukadelappen stoofpot met rode wijn is een klassiek recept dat perfect is voor de koude wintermaanden. Het vlees wordt heerlijk mals door het lange sudderen in rode wijn, en de smaken van de groenten en kruiden trekken er goed in. Serveer het met wat aardappelpuree of vers brood voor een complete maaltijd.

Serveren:

Strooi wat verse peterselie over de stoofpot voor een frisse touch. Serveer het met een glas rode wijn en geniet van de rijke smaken. Deze stoofpot is nog lekkerder de volgende dag, dus maak gerust een grote portie voor leftovers!

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, kun je in plaats van sukadelappen ook runderstoofvlees gebruiken. Je kunt ook goedkopere groenten toevoegen, zoals aardappelen of pastinaak. Experimenteer met kruiden die je al in huis hebt, zoals tijm of rozemarijn, in plaats van laurierbladeren.

Sukadelappen stoofpot met rode wijn
Sukadelappen stoofpot met rode wijn

Sukadelappen stoofpot met rode wijn

Sukadelappen stoofpot met rode wijn

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services