Toscaanse pittige gehaktballetjes in tomatensaus – Een heerlijk Italiaans recept
Toscaanse Pittige Gehaktballetjes in Tomatensaus – Een heerlijk Italiaans recept
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt (half-om-half)
- 1 witte ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 theelepel suiker
- Verse basilicumblaadjes ter garnering
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom het gehakt, witte ui, knoflook, ei, paneermeel, gedroogde oregano, paprikapoeder, chilivlokken, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar totdat het goed gemengd is.
- Verdeel het gehaktmengsel in kleine balletjes ter grootte van een pingpongbal.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in porties goudbruin aan alle kanten.
- Voeg de tomatenblokjes en suiker toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de gehaktballetjes in tomatensaus sudderen voor ongeveer 15-20 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
- Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen. De voedingswaarde is als volgt:
- Calorieën: 320 kcal
- Koolhydraten: 10g
- Eiwitten: 25g
- Vetten: 20g
- Vezels: 3g
Inleiding:
Welkom bij mijn heerlijke Toscaanse pittige gehaktballetjes in tomatensaus recept! Dit authentieke Italiaanse gerecht is perfect voor een gezellig diner met vrienden of familie. De combinatie van smaakvol gehakt, kruidige tomatensaus en pittige kruiden zorgt voor een onweerstaanbare maaltijd waar iedereen van zal genieten. Volg mijn eenvoudige stap-voor-stap instructies en verras je gasten met deze tongstrelende gehaktballetjes!
Serveertips:
Deze Toscaanse gehaktballetjes smaken heerlijk met versgebakken stokbrood of pasta. Je kunt ze ook serveren met een frisse salade en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Vergeet niet de basilicumblaadjes als garnituur toe te voegen, ze voegen een heerlijk aroma toe aan het gerecht. Buon appetito!
Alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, kun je enkele ingrediënten aanpassen of vervangen zonder af te doen aan de smaak. In plaats van half-om-half gehakt, kun je ook kipgehakt of vegetarisch gehakt gebruiken. Paneermeel kan worden vervangen door verkruimelde crackers of broodkruimels. Daarnaast kun je gedroogde kruiden vervangen door verse kruiden voor een nog intensere smaak. Wees creatief en pas het recept aan naar jouw wensen, zonder dat het je portemonnee veel kost!
Geef een reactie