Traditioneel Boerenkool Recept

Traditioneel Boerenkool Recept








Traditioneel Boerenkool Recept

Traditioneel Boerenkool Recept

Ingrediënten:

  • 1 kg boerenkool
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 250 g rookworst
  • 100 g spekjes
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g roomboter
  • 150 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een pan met water en zout tot ze gaar zijn.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de spekjes, ui en knoflook totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.
  4. Voeg de boerenkool toe aan de pan en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven terwijl je regelmatig roert.
  5. Bereid de rookworst volgens de verpakking.
  6. Giet de aardappelen af, voeg melk toe en stamp het geheel tot een smeuïge puree.
  7. Voeg de gestoofde boerenkool toe aan de puree en meng alles goed door elkaar.
  8. Snijd de rookworst in plakjes en serveer deze samen met de boerenkoolstamppot.
  9. Bestrooi het gerecht met zout en peper naar smaak.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept levert ongeveer 4 porties op. De voedingswaarde per portie is:

  • Calorieën: 400
  • Koolhydraten: 50g
  • Eiwitten: 15g
  • Vetten: 15g
  • Vezels: 10g

Inleiding:

Hallo lieve foodies! Vandaag deel ik met jullie mijn traditioneel boerenkool recept. Boerenkool is een klassiek gerecht uit de Hollandse keuken dat perfect past bij koude winterdagen. Deze eenvoudige stamppot is hartverwarmend en vol van smaak. Je zult versteld staan hoe makkelijk je dit gerecht kunt maken en hoe heerlijk het smaakt!

Serveertips:

Serveer de boerenkoolstamppot met een smeuïge jus en een lekkere rookworst. Traditioneel wordt het gerecht vaak geserveerd met augurken of piccalilly. Een glaasje koude melk is ook een perfecte begeleiding bij dit gerecht. Eet smakelijk!

Alternatieven:

Wil je een budgetvriendelijke variant van dit gerecht proberen? Vervang de rookworst door cervelaatworst of door knapperige spekjes. Als je wilt experimenteren, kun je ook eens wat geraspte kaas over de boerenkoolstamppot strooien voor een extra smaakdimensie. Laat je creativiteit de vrije loop!

©2021 Jouw Naam. Alle rechten voorbehouden.


Traditioneel Boerenkool Recept
Traditioneel Boerenkool Recept

Traditioneel Boerenkool Recept

Traditioneel Boerenkool Recept

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services