Traditioneel Hutspot Recept
Traditioneel Hutspot Recept
Introductie
Hoi allemaal! Ik ben dol op koken en vandaag wil ik graag met jullie mijn favoriete traditionele Nederlandse gerecht delen: Hutspot! Dit klassieke gerecht is perfect voor koude winteravonden en zit boordevol smaak. Ik kan niet wachten om het recept met jullie te delen, dus laten we snel beginnen!
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 500 g winterpeen (wortelen)
- 500 g uien
- 500 g runderstoofvlees
- 2 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 50 g roomboter
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de winterpeen en uien ook in kleine stukjes.
- Leg het runderstoofvlees in een grote pan en voeg water toe totdat het vlees net onder water staat. Voeg de laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng aan de kook. Laat het stoofvlees ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen tot het mals is.
- Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit de pan. Voeg de gesneden aardappelen, winterpeen en uien toe. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Giet het water af en voeg de roomboter toe. Stamp de ingrediënten met een pureestamper tot een smeuïge hutspot. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de hutspot warm en geniet van deze heerlijke Nederlandse klassieker!
Opbrengst & Voedingswaarde
Dit recept voor traditioneel hutspot is voldoende voor ongeveer 4 porties.
Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 420
- Vetten: 12 g
- Koolhydraten: 60 g
- Eiwitten: 20 g
Serveren en Alternatieven
Hutspot is heerlijk op zichzelf geserveerd, maar het kan ook worden vergezeld door een stukje rookworst of gehaktbal. Voor een extra Nederlandse touch, voeg wat mosterd toe aan je bord! Het gerecht smaakt ook geweldig met wat augurken of zilveruitjes erbij.
Als je een budgetvriendelijke optie zoekt, kun je in plaats van runderstoofvlees ook kiezen voor rundvlees uit de slowcooker. Dit geeft een vergelijkbaar resultaat, maar is vaak iets voordeliger. Ook kun je in plaats van roomboter margarine gebruiken.
Geef een reactie