Traditionele Hollandse appeltaart

Traditionele Hollandse appeltaart

Recept voor Traditionele Hollandse appeltaart

Door: Nederlandse Foodie

Ingrediënten:

  • 300g bloem
  • 200g koude boter
  • 150g suiker
  • 1 ei
  • 1kg appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 50g rozijnen
  • 50g amandelschaafsel

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, boter, suiker en ei tot een deeg.
  3. Bekleed een ingevette taartvorm met tweederde van het deeg.
  4. Schil de appels, snijd ze in stukjes en meng met kaneel, rozijnen en amandelschaafsel.
  5. Vul de taartvorm met het appelmengsel.
  6. Rol de rest van het deeg uit en leg dit over de appels.
  7. Bak de appeltaart in 60 minuten goudbruin en gaar.

Opbrengst & Voeding:

Dit recept levert 12 porties op. Elke portie bevat ongeveer 250 calorieën.

Introductie:

Appeltaart is een klassiek Nederlands dessert dat geliefd is bij jong en oud. Het heeft een knapperige korst, zoete appels en een vleugje kaneel. Perfect voor bij de koffie of als afsluiting van een gezellige maaltijd.

Serveren Tips:

Deze appeltaart smaakt het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Serveer met een toefje verse slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij.

Alternatieven:

Als je een budgetvriendelijke variant wilt maken, kun je in plaats van amandelschaafsel ook verkruimelde koekjes gebruiken als topping. Ook kun je goedkopere appels gebruiken, zoals Elstar of Jonagold.

Traditionele Hollandse appeltaart
Traditionele Hollandse appeltaart

Traditionele Hollandse appeltaart

Traditionele Hollandse appeltaart

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services