Traditionele Nederlandse scones
Traditionele Nederlandse scones
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 60 gram koude boter
- 30 gram suiker
- 1 ei
- 125 ml melk
- Een snufje zout
- Rozijnen of stukjes pure chocolade naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een grote kom.
- Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed het geheel met je handen totdat er kruimels ontstaan.
- Voeg de suiker, het ei en de melk toe aan het mengsel. Meng alles goed door elkaar totdat je een deeg hebt gevormd.
- Voeg eventueel rozijnen of stukjes pure chocolade toe aan het deeg en kneed deze er goed doorheen.
- Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
- Steek met behulp van een ronde uitsteker of een glas rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
- Bak de scones in de voorverwarmde oven voor ongeveer 12-15 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de scones uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept levert ongeveer 10 scones op. De voedingswaarde per scone is als volgt:
- Calorieën: 180
- Totaal vet: 8g
- Verzadigd vet: 5g
- Koolhydraten: 23g
- Suiker: 7g
- Eiwit: 4g
Introductie:
Hallo allemaal! Vandaag deel ik met jullie het recept voor traditionele Nederlandse scones. Dit heerlijke gebakje is perfect voor bij de thee of als ontbijt. De scones zijn luchtig van binnen, knapperig van buiten en gevuld met rozijnen of pure chocolade. Ze zijn super snel en gemakkelijk te maken, dus laten we meteen beginnen!
Serveertips:
Serveer de scones het liefst warm, met een beetje boter, jam of clotted cream. Je kunt ze ook opnieuw opwarmen in de oven als je ze later wilt serveren. Daarnaast zijn de scones heerlijk met een kopje verse muntthee of een Engelse thee zoals Earl Grey.
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, zijn er nog genoeg opties om van dit recept te genieten. Je kunt de rozijnen of pure chocolade weglaten voor een eenvoudigere versie. Daarnaast kun je indien nodig margarine in plaats van boter gebruiken. Experimenteer met wat je al in huis hebt en creëer je eigen unieke twist aan dit traditionele recept!
Geef een reactie