Traditionele tiramisu recept

Traditionele tiramisu recept




Traditionele tiramisu recept

Tiramisu: een traditioneel Italiaans recept

Buon giorno iedereen! Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept van tiramisu, een heerlijk en traditioneel Italiaans dessert dat iedereen zal betoveren. Dit goddelijke nagerecht is perfect om jezelf en je gasten te verwennen.

Ingrediënten:

  • 500 gram mascarpone
  • 4 eieren
  • 100 gram witte suiker
  • 1 pakje lange vingers
  • 200 ml sterke espresso
  • 4 eetlepels rum (optioneel)
  • Cacaopoeder voor het bestrooien

Instructies:

  1. Scheid de eieren en klop het eigeel samen met de suiker tot een luchtige massa.
  2. Voeg de mascarpone toe aan het eigeelmengsel en meng goed tot een gladde crème.
  3. Klop de eiwitten stijf en vouw dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
  4. Roer de rum door de espresso voor wat extra smaak.
  5. Doop de lange vingers één voor één in de espresso en leg ze in een schaal. Bedek de bodem volledig.
  6. Schenk de helft van het mascarponemengsel over de laag lange vingers.
  7. Herhaal stap 5 en 6 voor nog een laag lange vingers en mascarponemengsel.
  8. Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
  9. Bedek de schaal met plasticfolie en zet deze minstens 4 uur (maar het liefst een hele nacht) in de koelkast.
  10. Smullen maar! Snijd de tiramisu in porties en serveer gekoeld.

Opbrengst & voedingswaarde:

Dit recept is voldoende voor ongeveer 8 porties. Elk stuk bevat ongeveer 350 calorieën, 22 gram vet, 30 gram koolhydraten en 7 gram eiwit.

Serveertips:

Tiramisu is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom. Voor een extra zoete touch kun je wat geraspte chocolade toevoegen bovenop de cacaopoeder.

Alternatieven voor een smallere portemonnee:

Als je een kleiner budget hebt, zijn er enkele alternatieven voor de traditionele ingrediënten die nog steeds voor een heerlijke tiramisu zorgen:

  • Vervang mascarpone door roomkaas.
  • Gebruik in plaats van espresso gewone koffie of oploskoffie.
  • Rum kan worden vervangen door amaretto of rum essence.
  • Kies voor gewone lange vingers in plaats van de luxere variant.

Ik hoop dat jullie genieten van dit smeuïge, romige en gewoonweg verrukkelijke dessert! Laat me in de reacties weten hoe het is gelukt en wat jullie ervan vinden. Buon appetito!


Traditionele tiramisu recept
Traditionele tiramisu recept

Traditionele tiramisu recept

Traditionele tiramisu recept

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services