Traditionele tiramisu recept
Tiramisu: een traditioneel Italiaans recept
Buon giorno iedereen! Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept van tiramisu, een heerlijk en traditioneel Italiaans dessert dat iedereen zal betoveren. Dit goddelijke nagerecht is perfect om jezelf en je gasten te verwennen.
Ingrediënten:
- 500 gram mascarpone
- 4 eieren
- 100 gram witte suiker
- 1 pakje lange vingers
- 200 ml sterke espresso
- 4 eetlepels rum (optioneel)
- Cacaopoeder voor het bestrooien
Instructies:
- Scheid de eieren en klop het eigeel samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de mascarpone toe aan het eigeelmengsel en meng goed tot een gladde crème.
- Klop de eiwitten stijf en vouw dit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
- Roer de rum door de espresso voor wat extra smaak.
- Doop de lange vingers één voor één in de espresso en leg ze in een schaal. Bedek de bodem volledig.
- Schenk de helft van het mascarponemengsel over de laag lange vingers.
- Herhaal stap 5 en 6 voor nog een laag lange vingers en mascarponemengsel.
- Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
- Bedek de schaal met plasticfolie en zet deze minstens 4 uur (maar het liefst een hele nacht) in de koelkast.
- Smullen maar! Snijd de tiramisu in porties en serveer gekoeld.
Opbrengst & voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor ongeveer 8 porties. Elk stuk bevat ongeveer 350 calorieën, 22 gram vet, 30 gram koolhydraten en 7 gram eiwit.
Serveertips:
Tiramisu is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom. Voor een extra zoete touch kun je wat geraspte chocolade toevoegen bovenop de cacaopoeder.
Alternatieven voor een smallere portemonnee:
Als je een kleiner budget hebt, zijn er enkele alternatieven voor de traditionele ingrediënten die nog steeds voor een heerlijke tiramisu zorgen:
- Vervang mascarpone door roomkaas.
- Gebruik in plaats van espresso gewone koffie of oploskoffie.
- Rum kan worden vervangen door amaretto of rum essence.
- Kies voor gewone lange vingers in plaats van de luxere variant.
Ik hoop dat jullie genieten van dit smeuïge, romige en gewoonweg verrukkelijke dessert! Laat me in de reacties weten hoe het is gelukt en wat jullie ervan vinden. Buon appetito!
Geef een reactie