vegetarische moussaka met aubergine en courgette

vegetarische moussaka met aubergine en courgette

Vegetarische Moussaka met Aubergine en Courgette: Hemelse Ambrosia

 

Weer een dag van thuiskomen na werk. Wat is beter dan een heerlijke en betaalbare maaltijd, die makkelijk te maken is en het hele gezin kan smullen? Klinkt het als een droom? Nee! Het is een makkelijke werkelijkheid! De vegetarische moussaka met aubergine en courgette is het antwoord op uw verlangen.

 

Ingrediëntenlijst:

  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 blik van 400 gram gepelde tomaten
  • 1 kopje (225g) couscous
  • 1 groot ui, fijngesneden
  • 4-6 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 grote champignon, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • Plantaardige olie
  • 600 gram aardappelen, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram feta kaas, verkruimeld
  • Parmigiano Reggiano, geraspt
  • Gehakte verse peterselie

 

Instructies:

  1. Verhit de oven voor op 200C.
  2. Schil de aubergines en courgettes, en snijd in dunne plakjes.
  3. Halveer de champignons en snijd in stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn.
  4. Verhit een middelgrote pan op middelhoog vuur met wat olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en bak nog 2-3 minuten.
  6. Voeg de gepelde tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat ongeveer 10-15 minuten sudderen.
  7. Leg de aardappelschijfjes in een grote bakvorm en besprenkel met olie. Bak in de oven tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  8. Bak de aubergine en courgette in wat olie tot ze zacht en goudbruin zijn.
  9. Kook de couscous, zoals aangegeven op de verpakking.
  10. Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem van een ovenschaal, gevolgd door een laagje aubergine en courgette.
  11. Voeg een laagje van het tomatenmengsel toe, gevolgd door de couscous en de verkruimelde feta kaas.
  12. Herhaal de stappen 10-11 totdat alle ingrediënten zijn gebruikt.
  13. Eindig met een laagje aubergine en courgette, en bestrooi met Parmigiano Reggiano en gehakte verse peterselie.
  14. Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot de kaas is gesmolten en de bovenkant goudbruin is.
  15. Laat 5 minuten rusten alvorens te serveren.

 

Opbrengst en voeding:

Dit recept maakt ongeveer 6 porties, met elk ongeveer 340 calorieën, 16 gram vet, 41 koolhydraten en 11 gram eiwit.

 

Inleiding:

Vegetarische moussaka met aubergine en courgette is een heerlijk gerecht dat niet alleen gezond is, maar ook heel lekker. Het recept is gemakkelijk te maken en bevat veel groenten en kruiden die bijdragen aan de smaak en voedingswaarde. En het beste van alles? Het is een vrij betaalbaar gerecht waar het hele gezin van kan genieten.

 

Serveringstips:

Om uw vegetarische moussaka met aubergine en courgette nog smaakvoller te maken, kunt u deze serveren met een zijdeachtige tzatziki, gegarneerd met gehakte munt en dille. Of serveer een salade van verse groenten zoals tomaat, komkommer en ui.

 

Alternatieven op budget:

Als u uw vegetarische moussaka met aubergine en courgette wilt upgraden, kunt u ingredienten vervangen met andere alternatieven proberen. Vervang bijvoorbeeld de aubergine en courgette door paprika, en voeg een klein beetje pittige kruiden toe om de smaak te accentueren. Gebruik ook hele rijst in plaats van couscous – deze is meestal wat goedkoper. Of probeer kaas zoals geitenkaas in plaats van feta en Parmigiano Reggiano. Er zijn vele manieren om uw gerecht te personaliseren met ingrediënten die betaalbaar en verleidelijk zijn.

 

Verleid uw smaakpapillen met dit heerlijke gerecht en genieten van een smaakvolle en budgetvriendelijke avondmaal. Proost op smakelijke tijden!

vegetarische moussaka met aubergine en courgette
vegetarische moussaka met aubergine en courgette

vegetarische moussaka met aubergine en courgette

vegetarische moussaka met aubergine en courgette

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services