Vegetarische Nasi Goreng Met Tofu en Groenten
Vegetarische Nasi Goreng Met Tofu en Groenten
Ingredienten
- 300g zilvervliesrijst
- 1 blok tofu
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels sojasaus
- ½ eetlepel sambal oelek
- 2 eieren
- Zout en peper
- Optioneel: kroepoek en lente-ui voor de garnering
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes, de wortel in kleine stukjes en de paprika in reepjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak de tofu op middelhoog vuur totdat deze goudbruin is. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.
- Bak de ui, knoflook, wortel en paprika in dezelfde pan voor ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg de sojasaus, sambal oelek en gekookte rijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
- Klop de eieren los en voeg ze toe aan de pan. Roer af en toe totdat de eieren gestold zijn en verdeeld over de rijst.
- Voeg de gebakken tofu toe aan de pan en roer alles nog een keer goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met kroepoek en garneer met lente-ui.
Opbrengst en Voeding
Dit recept maakt ongeveer 4 porties. Per portie bevat het ongeveer:
- Calorieën: 415
- Koolhydraten: 55g
- Eiwit: 20g
- Vet: 13g
- Vezels: 7g
- Suiker: 7g
Introductie
Deze vegetarische Nasi Goreng Met Tofu en Groenten is een heerlijk en gezond gerecht dat perfect is voor een doordeweekse dag. Het is makkelijk te bereiden en zit boordevol smaak en voedingsstoffen. Het bevat geen vlees, maar is nog steeds zeer vullend en zal zelfs de grootste vleesfan tevreden stellen.
Serveertips
Dit gerecht is lekker op zichzelf, maar kan ook worden geserveerd met een kom met bouillon of een salade. Voeg nog een extra schepje sambal oelek toe voor degenen die van pittig houden.
Alternatieven op Budgetvriendelijke Wijze
Dit gerecht kan op verschillende manieren worden aangepast om het budgetvriendelijker te maken. Een goedkopere proteïnebron, zoals bonen of linzen, kan worden gebruikt in plaats van tofu. Groenten kunnen ook worden vervangen door seizoensgebonden groenten of door groenten die in de aanbieding zijn. Probeer ook eens te variëren met verschillende kruiden en specerijen om het gerecht nog lekkerder te maken.
Geef een reactie