Verse Ravioli met Romige Kaasvulling (Fresh Ravioli with Creamy Cheese Filling)

Verse Ravioli met Romige Kaasvulling (Fresh Ravioli with Creamy Cheese Filling)




Verse Ravioli met Romige Kaasvulling

Verse Ravioli met Romige Kaasvulling

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta meel
  • 2 eieren
  • 250 gram ricotta kaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 250 gram verse tomatensaus
  • Extra vergine olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Meng het pasta meel met de eieren in een kom en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten.
  2. Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Meng in een andere kom de ricotta kaas, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Neem het deeg en verdeel het in 2 gelijke delen. Rol elk deel uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne rechthoekige lap.
  4. Plaats kleine hoopjes van de vulling op één helft van het uitgerolde deeg, met voldoende ruimte ertussen. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling en druk stevig aan. Gebruik een ravioli stempel of een mes om de ravioli’s uit te snijden.
  5. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de ravioli’s in batches gedurende 3-5 minuten, of tot ze gaar zijn en naar boven drijven. Haal ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een bord.
  6. Verhit ondertussen de tomatensaus in een pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Verwarm de saus gedurende 5 minuten op laag vuur.
  7. Verdeel de verse tomatensaus over de gekookte ravioli’s en garneer met extra Parmezaanse kaas en basilicum. Serveer direct.

Opbrengst en Voedingswaarde:

Dit recept levert ongeveer 4 porties op. De voedingswaarde per portie is als volgt:

Voedingsstof Hoeveelheid
Calorieën 350
Eiwit 15g
Koolhydraten 40g
Vetten 15g
Vezels 2g

Inleiding:

Welkom bij een nieuw culinair avontuur! Vandaag gaan we ons storten op een heerlijk Italiaans gerecht: verse ravioli met een romige kaasvulling. De perfecte combinatie van zachte pasta gevuld met smeuïge ricotta en pittige Parmezaanse kaas, overgoten met een verse tomatensaus. Dit gerecht is een waar feest voor de smaakpapillen!

Serveertips:

Verse ravioli met romige kaasvulling smaakt het best als het direct geserveerd wordt, zodat je kunt genieten van de warme, smakelijke ravioli. Garneer het gerecht met wat extra Parmezaanse kaas en verse basilicum voor een mooie presentatie. Serveer het met een frisse groene salade en een glas Italiaanse rode wijn voor een complete Italiaanse maaltijdervaring.

Budgetvriendelijke Alternatieven:

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke versie van dit gerecht? Geen zorgen, we hebben enkele suggesties voor je:

  • Vervang de ricotta kaas door cottage cheese. Het kan een iets andere smaak en textuur geven, maar het werkt prima als alternatief.
  • Gebruik in plaats van Parmezaanse kaas een goedkopere variant, zoals Grana Padano.
  • Maak je eigen tomatensaus door het mixen van tomatenblokjes uit blik met een beetje olijfolie, knoflook en basilicum.
  • Als je tijd hebt, maak dan je eigen pasta deeg in plaats van het kopen van kant-en-klare ravioli vellen.

Met deze eenvoudige aanpassingen kun je nog steeds genieten van een heerlijke, betaalbare maaltijd!


Verse Ravioli met Romige Kaasvulling (Fresh Ravioli with Creamy Cheese Filling)
Verse Ravioli met Romige Kaasvulling (Fresh Ravioli with Creamy Cheese Filling)

Verse Ravioli met Romige Kaasvulling (Fresh Ravioli with Creamy Cheese Filling)

Verse Ravioli met Romige Kaasvulling (Fresh Ravioli with Creamy Cheese Filling)

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services