Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje

Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje




Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje

Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje

Ingrediënten:

  • 4 zalmfilets
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels verse dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng het sap van één citroen, de fijngesneden dille, geperste knoflook, honing, olijfolie, zout en peper in een kom. Roer goed door elkaar.
  2. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de zalm aan beide zijden goed bedekt is. Laat de zalm 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Haal de zalm uit de koelkast en bak deze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets.
  5. Pers de andere citroen uit en meng het sap met de overgebleven marinade in een blender of keukenmachine voor een gladde saus.
  6. Haal de zalm uit de oven en serveer met de citroen-dillesaus. Garneer met een takje dille en schijfjes citroen.

Opbrengst en voedingswaarde:

Dit recept is geschikt voor 4 personen. Per portie zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus bevat het ongeveer:

  • Calorieën: 350 kcal
  • Vet: 20 g
  • Koolhydraten: 7 g
  • Eiwit: 35 g

Introductie:

Welkom bij mijn nieuwste culinaire creatie: zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus. Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. De sappige zalmfilet wordt gemarineerd in een heerlijke combinatie van citroen, dille en kruiden. Het resultaat is een culinair hoogstandje waar je gegarandeerd van zult genieten.

Serveertips:

Deze zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus is perfect te combineren met gestoomde groenten en aardappelpuree. Voeg wat extra citroensap en dille toe aan de aardappelpuree voor een frisse twist. Serveer de zalm op een bedje van verse spinazie of een mengsel van gemengde sla voor een kleurrijke presentatie. Een glas witte wijn past perfect bij dit smaakvolle gerecht.

Budgetvriendelijke alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de zalm vervangen door goedkopere vissoorten zoals kabeljauw of pangasiusfilet. Daarnaast kun je ook gedroogde dille gebruiken in plaats van verse dille. Het resultaat zal nog steeds heerlijk zijn, maar met een kleinere impact op je portemonnee.


Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje
Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje

Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje

Zalmfilet met zelfgemaakte citroen-dillesaus: een culinair hoogstandje

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services