Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

Ingrediënten

  • 4 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in partjes gesneden
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 200 g bladerdeeg

Instructies

  1. Smelt de boter in een pan en voeg de suiker toe. Roer tot de suiker is opgelost.
  2. Voeg de appelpartjes toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Strooi het kaneelpoeder over de appels en roer goed door.
  4. Leg de appels in een ingevette taartvorm.
  5. Bedek de appels met het bladerdeeg en stop de randen in.
  6. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 25-30 minuten, totdat het deeg goudbruin is.
  7. Keer de taart om op een serveerschaal en laat hem iets afkoelen voor het serveren.

Opbrengst en voeding

Dit recept is goed voor 6-8 porties. Elke portie bevat ongeveer 250 calorieën.

Introductie

Appeltaart tatin is een heerlijk dessert dat perfect is voor de herfst. De zoete en plakkerige appels worden omgekeerd gebakken in de oven, waardoor het een mooie en smakelijke traktatie wordt om te serveren aan vrienden en familie. Deze variant met kaneel en bladerdeeg maakt het extra bijzonder.

Serveringstips

Deze appeltaart tatin smaakt het best als hij warm geserveerd wordt, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom. Geniet ervan als een luxe traktatie na een heerlijke herfstwandeling.

Alternatieven

Als u op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kunt u overwegen om het bladerdeeg te vervangen door gewoon deeg of zelfs zelfgemaakt deeg. Ook kunt u goedkopere fruitsoorten, zoals peren of perziken, gebruiken in plaats van appels.

Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept
Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

Zoete en plakkerige appeltaart tatin recept

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services