Zoetzure rodekool met appels
Zoetzure Rodekool met Appels Recept
Hey foodies! Vandaag ga ik mijn favoriete zoetzure rodekool met appels recept met jullie delen. Dit gerecht is een klassieker in de Nederlandse keuken en perfect voor de herfst en wintermaanden. Het is niet alleen heerlijk, maar ook super makkelijk om te maken. Laten we beginnen!
Ingrediënten:
- 1 rode kool, fijngesneden
- 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 eetlepels azijn
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak tot ze zacht zijn.
- Voeg de fijngesneden rode kool en appels toe en roer goed door.
- Voeg de azijn en suiker toe en breng aan de kook.
- Laat het geheel sudderen op laag vuur, af en toe roerend, tot de rode kool zacht is geworden (ongeveer 30-40 minuten).
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de zoetzure rodekool met appels warm.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept geeft ongeveer 4 porties zoetzure rodekool met appels. Elke portie bevat ongeveer 150 calorieën, 5 gram vet, 25 gram koolhydraten en 2 gram eiwit.
Serveertips:
Je kunt dit gerecht serveren als bijgerecht bij vleesgerechten zoals stoofvlees, gehaktballen of wild. Het smaakt ook heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappelen. Voeg voor wat extra crunch nog wat gehakte walnoten of amandelschaafsel toe.
Alternatieven:
Als je een budgetvriendelijke twist aan dit gerecht wilt geven, kun je in plaats van appels ook rozijnen of gedroogde abrikozen gebruiken. Ook kun je de suiker vervangen door honing of bruine suiker voor een andere smaakdimensie.
Geef een reactie