Aardappelgratin met Gerookte Zalm en Dille Sauce
Aardappelgratin met Gerookte Zalm en Dille Sauce
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 200 ml slagroom
- 100 ml melk
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Doe de aardappels in een ovenschaal en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de slagroom, melk en knoflook in een kom en giet dit over de aardappels.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de aardappelgratin gedurende 45 minuten.
- Haal de folie eraf en bak nog eens 15 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
- Haal uit de oven en voeg de gerookte zalm en dille toe.
- Serveer met de dille saus.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept is voldoende voor 4 personen. Elke portie bevat ongeveer:
- 460 calorieën
- 11 g eiwit
- 27 g vet
- 42 g koolhydraten
- 4 g vezels
Introductie:
Aardappelgratin met gerookte zalm en dille sauce is een heerlijk gerecht dat je binnen een uur op tafel kan zetten. Het is rijk aan smaak en perfect voor een speciale gelegenheid of een gezellige avond samen met vrienden of familie.
Serveertips:
Dit gerecht kan geserveerd worden als hoofdgerecht met een simpele salade, of als bijgerecht bij vlees of gevogelte. Het kan ook geserveerd worden als voorgerecht voor grotere groepen.
Budgetvriendelijke Alternatieven:
Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk alternatief kan je de gerookte zalm vervangen door gerookte ham of spek. Daarnaast kan je in plaats van slagroom kiezen voor zure room en kaas. Dit zorgt voor een andere smaak en lagere kosten.
Geef een reactie