Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember

Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember






Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember


Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember

Ingrediënten:

  • 400 gram stevige witte vis, zoals kabeljauwfilet
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse koriander, ter garnering
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Bak de ui en knoflook glazig.

3. Voeg de paprika en wortel toe en bak deze kort mee.

4. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de geraspte gember, sojasaus en vissaus toe. Roer goed door.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur gedurende 10 minuten sudderen.

6. Snijd de vis in grote stukken en voeg deze toe aan de pan. Laat de vis in ongeveer 5 minuten gaar worden.

7. Breng het stoofpotje op smaak met limoensap, zout en peper.

8. Serveer het visstoofpotje met verse koriander en eventueel wat rijst of noedels.

Opbrengst en voeding:

Dit recept van Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember is geschikt voor ongeveer 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën, 22 gram eiwit, 25 gram vet en 10 gram koolhydraten.

Introductie:

Welkom bij mijn keuken! Vandaag deel ik graag mijn recept voor een heerlijk Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember. Dit gerecht brengt de smaken van de Aziatische keuken samen in een smaakvolle en hartverwarmende stoofpot. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden of familie.

Serveertips:

Dit visstoofpotje smaakt heerlijk met een beetje verse koriander eroverheen gestrooid. Je kunt het gerecht serveren met een bijgerecht van rijst of noedels om de maaltijd compleet te maken. Het is ook lekker met wat gebakken groenten, zoals bamboescheuten of paksoi. Serveer met een schijfje limoen voor een extra frisse smaak.

Alternatieven:

Als je een beperkt budget hebt, zijn er nog steeds manieren om van dit gerecht te genieten! Je kunt goedkopere vissoorten gebruiken, zoals pangasiusfilet of tilapia. Vervang de kokosmelk door gewone melk of zelfs water met een beetje bouillonpoeder voor een lichtere versie. Je kunt ook groenten toevoegen die op dat moment in de aanbieding zijn. Wees creatief en pas het recept aan met wat je in huis hebt!


Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember
Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember

Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember

Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services