Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember
Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember
Ingrediënten:
- 400 gram stevige witte vis, zoals kabeljauwfilet
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 wortel, in plakjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel limoensap
- Verse koriander, ter garnering
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verhit een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook glazig.
3. Voeg de paprika en wortel toe en bak deze kort mee.
4. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg de geraspte gember, sojasaus en vissaus toe. Roer goed door.
5. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur gedurende 10 minuten sudderen.
6. Snijd de vis in grote stukken en voeg deze toe aan de pan. Laat de vis in ongeveer 5 minuten gaar worden.
7. Breng het stoofpotje op smaak met limoensap, zout en peper.
8. Serveer het visstoofpotje met verse koriander en eventueel wat rijst of noedels.
Opbrengst en voeding:
Dit recept van Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember is geschikt voor ongeveer 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën, 22 gram eiwit, 25 gram vet en 10 gram koolhydraten.
Introductie:
Welkom bij mijn keuken! Vandaag deel ik graag mijn recept voor een heerlijk Aziatisch geïnspireerd visstoofpotje met kokosmelk en gember. Dit gerecht brengt de smaken van de Aziatische keuken samen in een smaakvolle en hartverwarmende stoofpot. Perfect voor een gezellig etentje met vrienden of familie.
Serveertips:
Dit visstoofpotje smaakt heerlijk met een beetje verse koriander eroverheen gestrooid. Je kunt het gerecht serveren met een bijgerecht van rijst of noedels om de maaltijd compleet te maken. Het is ook lekker met wat gebakken groenten, zoals bamboescheuten of paksoi. Serveer met een schijfje limoen voor een extra frisse smaak.
Alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, zijn er nog steeds manieren om van dit gerecht te genieten! Je kunt goedkopere vissoorten gebruiken, zoals pangasiusfilet of tilapia. Vervang de kokosmelk door gewone melk of zelfs water met een beetje bouillonpoeder voor een lichtere versie. Je kunt ook groenten toevoegen die op dat moment in de aanbieding zijn. Wees creatief en pas het recept aan met wat je in huis hebt!
Geef een reactie