Boerenkool stamppot met rookworst

Boerenkool stamppot met rookworst

Boerenkool stamppot met rookworst


Boerenkool stamppot met rookworst

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • 500 g boerenkool
  • 2 rookworsten
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 g boter

Instructies:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een grote pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn.
  3. Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
  4. Voeg de boter toe en roer goed door.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Kook de rookworsten volgens de instructies op de verpakking.
  7. Serveer de boerenkool stamppot met de rookworst er bovenop.

Opbrengst & voeding:

Dit recept is genoeg voor 4 personen en bevat per portie ongeveer 500 calorieën.

Introductie:

Boerenkool stamppot met rookworst is een klassieke Nederlandse comfort food gerecht dat perfect is voor koude winterdagen. Het is hartig, vullend en boordevol smaak.

Serveertips:

Garneer de boerenkool stamppot met wat uitgebakken spekjes voor extra crunch en smaak. Serveer met mosterd aan de zijkant voor een extra kick.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht, kun je kiezen voor gewone worst in plaats van rookworst. Ook kun je kiezen voor diepvries boerenkool in plaats van verse boerenkool.

Boerenkool stamppot met rookworst
Boerenkool stamppot met rookworst

Boerenkool stamppot met rookworst

Boerenkool stamppot met rookworst

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services