Boeuf Bourguignon zoals oma het maakt

Boeuf Bourguignon zoals oma het maakt




Boeuf Bourguignon Zoals Oma Het Maakt

Boeuf Bourguignon Zoals Oma Het Maakt

Een heerlijk Frans stoofgerecht

Ingrediënten:

  • 1 kg runderstoofvlees
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpenen
  • 250 gr champignons
  • 1 fles rode wijn
  • 2 el bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • Paar takjes tijm
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan.
  2. Bak de spekblokjes in de olie tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en bewaar ze voor later.
  3. Bestrooi het stoofvlees met bloem en bak deze vervolgens in dezelfde pan bruin aan. Haal het vlees uit de pan en bewaar het op een bord.
  4. Snipper de uien en bak deze in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn. Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan de uien. Bak dit kort mee.
  5. Schil de winterpenen en snijd ze in plakjes. Voeg dit toe aan de uien en bak dit kort mee.
  6. Voeg het stoofvlees en de spekblokjes weer toe aan de pan. Voeg ook de tomatenpuree, laurierblaadjes en tijm toe.
  7. Schenk de rode wijn erbij, roer alles goed door en breng het geheel aan de kook.
  8. Laat het vlees vervolgens minimaal 3 uur zachtjes stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  9. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Bak deze kort aan in een aparte pan en voeg ze vervolgens toe aan de stoofpot.
  10. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  11. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en takjes tijm.

Opbrengst & Voedingswaarden:

Dit recept is voldoende voor 4 tot 6 personen.

Voedingswaarde per portie:
Energie 430 kcal
Vet 23 g
Koolhydraten 9 g
Eiwitten 30 g

Serveringstips:

Dit gerecht is heerlijk om te serveren met aardappelpuree, aardappelgratin of stokbrood.

Budgetvriendelijke Alternatieven:

Als je dit gerecht graag wilt maken, maar wil besparen op de kosten, kun je kiezen voor goedkoper stoofvlees, bijvoorbeeld riblappen in plaats van runderstoofvlees. Daarnaast kun je de hoeveelheid groenten en spek verminderen naar eigen behoefte.


Boeuf Bourguignon zoals oma het maakt
Boeuf Bourguignon zoals oma het maakt

Boeuf Bourguignon zoals oma het maakt

Boeuf Bourguignon zoals oma het maakt

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services