Courgettesoep met verse kruiden
Courgettesoep met verse kruiden
Ingrediënten:
- 2 courgettes, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- Handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook), fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook.
2. Voeg de courgette toe en bak deze even mee.
3. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
4. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de courgette zacht is.
5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
6. Voeg de verse kruiden toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
Opbrengst & voeding:
Dit recept is goed voor ongeveer 4 porties soep. Per portie bevat het ongeveer 150 calorieën, afhankelijk van de gebruikte hoeveelheden van de ingrediënten.
Introductie:
Hallo lieve foodies! Vandaag deel ik met jullie mijn overheerlijke recept voor courgettesoep met verse kruiden. Deze soep is heerlijk verfrissend en zit boordevol smaak. Perfect voor een lichte maaltijd of als voorgerecht. Geniet ervan!
Recept tips:
Serveer de courgettesoep met een schepje crème fraîche en wat knapperig knoflookbrood voor een extra touch.
Alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, kun je de verse kruiden vervangen door gedroogde kruiden. Ook kun je kippenbouillon gebruiken in plaats van groentebouillon voor een andere smaak.
Geef een reactie