Een twist op traditionele Caesar salade: met garnalen en avocado
Een twist op traditionele Caesar salade: met garnalen en avocado
Ingrediënten:
- 150 g garnalen
- 1 krop Romeinse sla
- 1 avocado
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 hardgekookt ei, fijngehakt
- 2 sneetjes oud brood, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 ansjovisfilets, fijngehakt
- 1 eetlepel Dijon-mosterd
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Bak de blokjes brood in een koekenpan met olijfolie tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de knoflook en ansjovisfilets gedurende 1-2 minuten.
- Voeg de garnalen toe en bak ze tot ze gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en laat ze afkoelen.
- Snijd de Romeinse sla en avocado in stukjes en doe ze in een grote kom.
- Voor de dressing: meng de mayonaise, Dijon-mosterd, citroensap, zout en peper in een aparte kom.
- Voor het serveren: voeg de garnalen, croutons, Parmezaanse kaas, hardgekookt ei en dressing toe aan de kom met sla en avocado. Meng goed.
Opbrengst & voedingswaarde:
Deze salade serveert 2-3 personen. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën, 18 g eiwit, 24 g vet en 14 g koolhydraten.
Inleiding:
Welkom bij mijn blog! Vandaag ga ik een leuke draai geven aan de traditionele Caesar salade door het toevoegen van garnalen en avocado. Deze salade is een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een lichte en verfrissende maaltijd die toch vol van smaak is. Laten we aan de slag gaan!
Serveertips:
- Voeg extra geraspte Parmezaanse kaas toe bovenop de salade voor een extra hartige smaak.
- Garneer met verse kruiden zoals basilicum of peterselie voor een vleugje kleur en verse smaak.
- Deze salade is heerlijk als voorgerecht of lichte lunch, maar kan ook worden geserveerd als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Budgetvriendelijke alternatieven:
- Vervang de garnalen door gekookte kipfilet of gegrilde tofu voor een vegetarische optie.
- Gebruik ijsbergsla in plaats van Romeinse sla, aangezien deze meestal goedkoper is.
- Vervang de Parmezaanse kaas door gewone geraspte kaas om kosten te besparen.
- Maak je eigen croutons van oud brood in plaats van ze te kopen, dit is een geweldige manier om restjes brood op te maken.
Geef een reactie