Eend en Sinaasappelcombinatie: Een Perfect Huwelijk van Citrus- en Vleessmaken
Eend en Sinaasappelcombinatie: Een Perfect Huwelijk van Citrus- en Vleessmaken
Ingrediënten
- 4 eendenborsten
- Zout en peper naar smaak
- 2 sinaasappels
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel geraspte gember
- Verse tijmblaadjes voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd het eendenvel kruislings in, maar snijd niet in het vlees.
- Bestrooi de eendenborsten met zout en peper.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eendenborsten in de pan met het vel naar beneden.
- Laat de eendenborsten ongeveer 5 minuten bakken of tot het vel krokant is geworden.
- Draai de eendenborsten om en bak nog eens 3 minuten aan de andere kant.
- Schuif de eendenborsten in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 10-12 minuten medium rare of naar gewenste gaarheid.
- Pers ondertussen de sinaasappels uit en meng het sap met honing, sojasaus, balsamicoazijn, knoflook en gember.
- Haal de eendenborsten uit de oven en laat ze 5 minuten rusten.
- Snijd de eendenborsten in dunne plakjes en serveer met de sinaasappelsaus.
- Garneer met verse tijmblaadjes en serveer direct.
Opbrengst & Voedingswaarde
Dit recept is bedoeld voor 4 personen. Elke portie bevat ongeveer:
- Calorieën: 300
- Vetten: 14g
- Koolhydraten: 15g
- Eiwitten: 30g
Introductie
Welkom bij weer een heerlijk recept waarin we spelen met smaken en texturen! Deze keer gaan we aan de slag met een heerlijk huwelijk van citrus- en vleessmaken in een gerecht dat de smaakpapillen zal prikkelen.
Serveertips
Deze eend en sinaasappelcombinatie is perfect te combineren met gestoomde groenten en aardappelpuree. Serveer het gerecht met een frisse salade voor een evenwichtig en smakelijk diner.
Alternatieven op budget
Als je een beperkt budget hebt, zijn er nog steeds geweldige alternatieven om te genieten van de smaken van dit gerecht. In plaats van eend kun je kiezen voor kippenborstfilet, wat een betaalbare optie is die nog steeds heerlijk smaakt met sinaasappelsaus. Voor de saus kun je goedkopere sinaasappelsap gebruiken en wat extra honing toevoegen om de smaak op te fleuren.
Geef een reactie