Franse klassieker: Boeuf Bourguignon

Franse klassieker: Boeuf Bourguignon




Recept: Boeuf Bourguignon

Franse klassieker: Boeuf Bourguignon

Wie houdt er niet van de klassieke Franse keuken? Deze Boeuf Bourguignon is een heerlijk stoofgerecht dat perfect past op een koude dag. Het kost wat tijd om te maken, maar het is zeker de moeite waard!

Ingrediënten:

  • 1,5 kg runderlappen
  • 500 ml rode wijn
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram champignons
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Snijd de ui, knoflook, wortels en bleekselderij in kleine stukjes.
  3. Verhit wat olijfolie en boter in een grote braadpan.
  4. Bak de runderlappen aan beide kanten bruin en haal ze uit de pan.
  5. Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot de ui zacht is.
  6. Voeg de wortels en bleekselderij toe en bak nog een paar minuten.
  7. Voeg de bloem toe en roer goed door het groentemengsel.
  8. Giet de rode wijn erbij en roer tot het mengsel gaat bubbelen.
  9. Voeg de runderbouillon, tijm en laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
  10. Leg de runderlappen terug in de pan en zorg dat ze volledig bedekt zijn met vocht.
  11. Leg de deksel op de pan en zet hem in de oven voor ongeveer 3 uur.
  12. Haal de pan uit de oven en voeg de champignons toe.
  13. Zet de pan terug in de oven voor nog 30 minuten.
  14. Haal de pan uit de oven en haal de runderlappen eruit.
  15. Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes en pureer de saus met een staafmixer.
  16. Snijd het vlees in stukken en serveer het met de puree en saus.
  17. Garneer met wat verse peterselie.

Opbrengst & voeding:

Dit recept is goed voor 4-6 personen en bevat ongeveer 450 calorieën per portie.

Tips voor het serveren:

  • Serveer met aardappelpuree en een goed glas rode wijn.
  • Garneer met verse peterselie voor wat extra smaak.
  • Maak het af met een stuk vers stokbrood om te dippen in de saus.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijkere optie, probeer dan in plaats van runderlappen eens gehaktballetjes. Het duurt minder lang om te koken en het is net zo lekker. Of vervang de rode wijn door bier voor een verrassende twist. Je kunt ook verschillende groenten en kruiden toevoegen om het gerecht iets persoonlijker te maken.


Franse klassieker: Boeuf Bourguignon
Franse klassieker: Boeuf Bourguignon

Franse klassieker: Boeuf Bourguignon

Franse klassieker: Boeuf Bourguignon

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services