Gehaktbrood Met Honing-Glazuur
Gehaktbrood Met Honing-Glazuur
Ingrediënten:
- 600 g half-om-halfgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 75 g panko (Japanse broodkruimels)
- 2 eieren
- 3 el Worcestershiresaus
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 tl zout
- ½ tl zwarte peper
- 4 el honing
- 2 el tomatenketchup
- 1 tl sojasaus
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- In een grote kom combineer je het gehakt, ui, knoflook, panko, eieren, Worcestershiresaus, peterselie, zout en zwarte peper. Meng alles goed door elkaar.
- Vorm het gehaktmengsel in de vorm van een brood en plaats het op een ingevette bakplaat of in een ingevette broodvorm.
- Bak het gehaktbrood gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het gaar is.
- Terwijl het gehaktbrood aan het bakken is, bereid je de honing-glazuur voor. Meng in een kleine kom de honing, tomatenketchup en sojasaus.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en giet de honing-glazuur over de bovenkant van het brood.
- Plaats het gehaktbrood terug in de oven en bak gedurende nog eens 10 minuten, of tot het glazuur mooi karameliseert.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het 5-10 minuten rusten voordat je het serveert.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept voor Gehaktbrood Met Honing-Glazuur is voldoende voor 6-8 personen, afhankelijk van de portiegrootte. Hier zijn de geschatte voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 350
- Vet: 18 g
- Koolhydraten: 23 g
- Eiwit: 24 g
- Vezels: 1 g
Introductie:
Hallo iedereen! Vandaag wil ik graag mijn favoriete recept met jullie delen, Gehaktbrood Met Honing-Glazuur. Dit heerlijke gerecht combineert sappig gehakt, aromatische kruiden en een zoete honing-glazuur voor een onweerstaanbare smaakbeleving. Het is een perfect familierecept dat iedereen zal bekoren. Laten we aan de slag gaan!
Tips voor serveren:
Gehaktbrood Met Honing-Glazuur smaakt heerlijk als hoofdgerecht bij het avondeten, maar het kan ook worden geserveerd als lunch. Hier zijn enkele geweldige serveertips:
- Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer het met aardappelpuree en groenten.
- Gebruik overgebleven gehaktbrood om sandwiches te maken met wat sla en tomaat.
- Voeg wat extra pit toe door het gehaktbrood te serveren met een pittige paprikasaus.
- Maak een gehaktbrood-panini door plakjes gehaktbrood en kaas tussen twee sneetjes brood te grillen.
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je het graag budgetvriendelijk wilt houden, zijn hier enkele alternatieven voor dit recept:
- Vervang het half-om-halfgehakt door rundergehakt of kipgehakt.
- Vervang de panko door gewone paneermeel of zelfgemaakte broodkruimels.
- In plaats van honing-glazuur kun je ook barbecuesaus, mosterdsaus of een simpele tomatensaus gebruiken.
- Voeg wat geraspte groenten zoals wortels of courgette toe aan het gehaktmengsel voor extra voedingswaarde.
Geef een reactie