Gezond bananenbrood recept met havermout en rozijnen
Gezond bananenbrood recept met havermout en rozijnen
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 150 g havermout
- 100 g volkorenmeel
- 2 eieren
- 60 ml honing
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 100 g rozijnen
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Prak de bananen in een grote kom totdat ze helemaal fijn zijn.
- Voeg de havermout, volkorenmeel, eieren, honing, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe aan de kom met geprakte bananen. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de rozijnen toe aan het beslag en meng deze er voorzichtig doorheen.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het bananenbrood gedurende 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
- Snijd het bananenbrood in plakjes en serveer.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is goed voor ongeveer 10 plakjes bananenbrood.
Voedingswaarde per plakje:
- Calorieën: 180
- Eiwitten: 4 g
- Koolhydraten: 35 g
- Vetten: 3 g
- Vezels: 4 g
Inleiding:
Welkom bij mijn heerlijke en gezonde bananenbrood recept met havermout en rozijnen! Dit bananenbrood is een perfecte traktatie voor het ontbijt, de lunch of gewoon tussendoor. Het zit boordevol smaak en voedingsstoffen, en het is ook nog eens eenvoudig te maken. Lees verder voor het volledige recept!
Serveertips:
Het bananenbrood smaakt het lekkerst als het warm is. Je kunt het serveren met een beetje boter, pindakaas, of zelfs een schepje yoghurt. Het is ook heerlijk met vers fruit erop, zoals plakjes banaan of aardbeien. Geniet ervan met een kopje koffie of thee!
Alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, zijn er enkele alternatieven die je kunt gebruiken zonder afbreuk te doen aan de smaak en voedingswaarde van het bananenbrood. In plaats van honing kun je bijvoorbeeld bruine suiker of ahornsiroop gebruiken. Je kunt ook andere gedroogde vruchten, zoals cranberries of gehakte abrikozen, toevoegen in plaats van rozijnen. Experimenteer en maak het recept naar jouw smaak!
Geef een reactie