Heerlijk bananenbrood recept met noten en chocolade
Heerlijk Bananenbrood Recept
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 150 gram bloem
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 100 gram gehakte noten (bijv. walnoten of pecannoten)
- 100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- Een snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakvorm in.
- Prak de bananen fijn in een grote kom.
- Voeg de gesmolten boter, suiker en vanille-extract toe aan de kom met bananen en meng goed.
- Zeef de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en zout boven de kom en meng tot een glad beslag.
- Roer de gehakte noten en stukjes chocolade door het beslag.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het bananenbrood gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat het brood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
- Snijd het bananenbrood in plakken en serveer.
Opbrengst en Voedingswaarde
Dit recept is goed voor ongeveer 10 plakken bananenbrood.
Voedingswaarde per plak:
- Calorieën: 250
- Vetten: 12g
- Koolhydraten: 32g
- Eiwitten: 4g
Introductie
Hallo mede-foodies! Vandaag wil ik graag mijn favoriete recept voor heerlijk bananenbrood met jullie delen. Het is een geweldige manier om overrijpe bananen te gebruiken en het resultaat is een smeuïg brood met een subtiele bananensmaak, knapperige noten en stukjes smeltende chocolade. Dit bananenbrood is perfect als ontbijt, tussendoortje of zelfs als dessert. Laten we beginnen met bakken!
Serveertips
Dit bananenbrood is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met een klodder Griekse yoghurt en wat verse bessen erbovenop. Een beetje ahornsiroop of honing zal de smaken nog verder versterken. Of wat dacht je van een beetje opgewarmde chocoladesaus over het brood? Smullen!
Alternatieven en Budgetvriendelijke Opties
Voor degenen die op zoek zijn naar budgetvriendelijke alternatieven, zijn er enkele eenvoudige aanpassingen die je kunt maken aan dit recept. In plaats van gehakte noten kun je ervoor kiezen om rozijnen, gedroogde vruchten of zelfs stukjes appel toe te voegen. Deze ingrediënten zijn vaak goedkoper en voegen toch een heerlijke smaak en textuur toe aan het bananenbrood. Daarnaast kunnen deze alternatieven ook de voedingswaarde en de zoetheid van het brood verhogen.
Ik hoop dat jullie net zoveel van dit bananenbrood zullen genieten als ik! Laat me weten hoe het smaakte en vergeet niet om je eigen persoonlijke twist aan dit recept toe te voegen. Smakelijk!
Geef een reactie