Heerlijke chocolade brownies recept
Heerlijke Chocolade Brownies Recept
Introductie
Welkom bij mijn recept voor heerlijke chocolade brownies! Dit is een geweldige traktatie die altijd een hit is bij feestjes en familiebijeenkomsten. Met een perfecte balans tussen smeuïg en knapperig, zullen deze brownies zeker indruk maken op alle chocoladeliefhebbers.
Ingrediënten
- 200g pure chocolade
- 200g boter
- 200g suiker
- 4 eieren
- 120g bloem
- 1 tl vanille-extract
- Snufje zout
- 100g gehakte walnoten (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Smelt de chocolade en boter au bain-marie tot een glad mengsel.
- Klop de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg het chocolade-boter mengsel toe aan het eimengsel en meng goed.
- Voeg de bloem, vanille-extract, zout en gehakte walnoten toe (indien gewenst) en meng tot alles goed gecombineerd is.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
- Laat de brownies afkoelen voordat je ze in stukjes snijdt.
Opbrengst & Voeding
Dit recept voor heerlijke chocolade brownies levert ongeveer 12-16 stukjes op, afhankelijk van hoe groot je ze snijdt. Eén portie bevat ongeveer 250 calorieën, dus geniet er met mate van!
Serveringstips
Deze brownies zijn het lekkerst als ze warm geserveerd worden met een bolletje vanille-ijs en een royale toef slagroom. Je kunt ze ook garneren met wat gesmolten chocolade en een snufje poedersuiker voor een extra feestelijke touch.
Alternatieven
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, kun je overwegen om goedkopere chocolade en in plaats van walnoten kun je ook gebruik maken van pinda’s of hazelnoten. Daarnaast kun je de vanille-extract vervangen door vanillesuiker voor een subtielere vanillesmaak.
Geef een reactie