Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept

Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept




Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept

Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta

Ingrediënten:

  • 9 lasagnevellen
  • 500 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 500 gram ricotta
  • 400 gram tomatensaus
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Kook de lasagnevellen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Als je verse spinazie gebruikt, was deze dan grondig en laat uitlekken. Als je diepvriesspinazie gebruikt, laat deze dan ontdooien.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  5. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Als je diepvriesspinazie gebruikt, volg dan de instructies op de verpakking om deze te bereiden.
  6. Voeg de tomatensaus, Italiaanse kruiden, zout en peper toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
  7. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus.
  8. Leg 3 lasagnevellen op de saus en verdeel daarover een derde van het spinaziemengsel.
  9. Verdeel een derde van de ricotta over het spinaziemengsel.
  10. Herhaal de vorige twee stappen nog twee keer. Eindig met een laag tomatensaus.
  11. Bestrooi de lasagne met geraspte kaas.
  12. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 30 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt is.
  13. Haal de lasagne uit de oven en laat deze enkele minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Opbrengst & Voedingsinformatie:

Dit recept voor heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta serveert ongeveer 4-6 personen, afhankelijk van de portiegrootte. Hier is een schatting van de voedingsinformatie per portie:

  • Calorieën: 450
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Eiwitten: 25 gram
  • Vezels: 5 gram

Introductie:

Welkom bij mijn heerlijke vegetarische lasagne recept! Deze smaakvolle lasagne is perfect voor vegetariërs en biedt een gezonde dosis spinazie en romige ricotta, allemaal verpakt in lagen heerlijke Italiaanse smaken. Het is een geweldige manier om comfort food naar een hoger niveau te tillen!

Serveertips:

Deze lasagne smaakt heerlijk op zichzelf, maar je kunt er ook een frisse groene salade of knapperig brood bij serveren. Voor extra smaak kun je wat versgeraspte Parmezaanse kaas over de lasagne strooien voordat je hem serveert.

Alternatieven voor een budgetvriendelijk gerecht:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, overweeg dan de volgende opties:

  • Vervang de ricotta door cottage cheese. Dit is vaak goedkoper en geeft de lasagne nog steeds een heerlijke romige textuur.
  • Gebruik in plaats van verse spinazie diepvriesspinazie. Dit is vaak goedkoper en net zo voedzaam.
  • Voeg in plaats van geraspte kaas een dun laagje paneermeel toe aan de bovenkant van de lasagne voor een knapperig korstje.
  • Experimenteer met groenten van het seizoen. Deze zijn vaak goedkoper en voegen veel smaak toe aan de lasagne.


Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept
Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept

Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept

Heerlijke vegetarische lasagne met spinazie en ricotta recept

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services