Hollandse herderspastei

Hollandse herderspastei

Hollandse Herderspastei Recept

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes
  • 200 gram sperziebonen, in stukjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak het gehakt in een pan tot het rul is.
  3. Voeg de ui, knoflook, wintereen en sperziebonen toe en bak ze voor een paar minuten.
  4. Strooi de bloem over het gehaktmengsel en roer goed door.
  5. Voeg de runderbouillon toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  8. Bedek het mengsel met bladerdeeg en snijd overtollig deeg weg.
  9. Bak de herderspastei in de oven voor 25-30 minuten, of tot het deeg goudbruin is.

Opbrengst & Voeding:

Dit recept levert 4-6 porties op, afhankelijk van de honger van je gasten. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën, 20g koolhydraten, 15g eiwitten en 25g vet.

Introductie:

Hollandse Herderspastei, een hartverwarmend gerecht voor de koude winterdagen dat bomvol smaak zit. Het is comfort food op z’n best en perfect voor wie houdt van hartige taarten.

Serveringstips:

Serveer de Hollandse Herderspastei met een frisse groene salade en een lekkere tomatenchutney voor een complete maaltijd. Het past ook perfect bij een koud biertje of een stevige rode wijn.

Alternatieven:

Voor een meer budgetvriendelijke versie van dit gerecht, kun je het rundergehakt vervangen door gemengd gehakt of kippengehakt. Je kunt ook variëren met de groenten, afhankelijk van wat er in het seizoen is en wat er in de aanbieding is in de supermarkt. Creativiteit is key!

Hollandse herderspastei
Hollandse herderspastei

Hollandse herderspastei

Hollandse herderspastei

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services