Indonesische pittige gehaktballetjes in tomatensaus – Een exotische twist op een klassieker
Indonesische pittige gehaktballetjes in tomatensaus – Een exotische twist op een klassieker
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 1/2 theelepel kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olie
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel ketjap manis
- Verse koriander, gehakt (optioneel, ter garnering)
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, gemberpoeder, sambal, kurkuma, zout en peper in een kom totdat alles goed gemengd is.
- Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel.
- Verhit de olie in een grote pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
- Voeg de gezeefde tomaten, suiker en ketjap manis toe aan de pan.
- Breng de saus aan de kook en laat het sudderen voor ongeveer 10 minuten.
- Voeg de gehaktballetjes weer toe aan de pan en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is goed voor ongeveer 4 porties. De voedingswaarde per portie is als volgt:
- Calorieën: 320 kcal
- Vetten: 18 gram
- Koolhydraten: 14 gram
- Eiwitten: 25 gram
- Vezels: 2 gram
Introductie:
Welkom terug bij mijn voedselavonturen! Vandaag wil ik graag een heerlijk recept met jullie delen voor Indonesische pittige gehaktballetjes in tomatensaus. Dit gerecht is een geweldige exotische twist op een klassieker waar je zeker van zult genieten. De combinatie van kruidige gehaktballetjes en een smaakvolle tomatensaus zal je smaakpapillen zeker verrassen!
Serveertips:
Deze Indonesische pittige gehaktballetjes zijn perfect te serveren als hoofdgerecht met rijst en een frisse salade. Je kunt ze ook als borrelhapjes serveren met een pittige chilisaus erbij. Een beetje verse koriander als garnering kan het gerecht helemaal afmaken!
Alternatieve budgetvriendelijke opties:
Als je dit gerecht graag wilt maken met een beperkt budget, kun je enkele ingrediënten vervangen of aanpassen. In plaats van gehakt kun je bijvoorbeeld gemengd gehakt gebruiken of kippengehakt. Ook kun je de verse koriander achterwege laten of vervangen door peterselie. Dit zal de smaak niet aantasten, maar wel kosten besparen!
Ik hoop dat jullie deze Indonesische pittige gehaktballetjes in tomatensaus net zo lekker vinden als ik. Laat me zeker weten hoe het is gelukt en vergeet niet om te genieten van elke heerlijke hap! Tot de volgende keer met weer een nieuw smakelijk recept!
Geef een reactie