Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade
Hallo allemaal, vandaag wil ik jullie graag een heerlijk budgetvriendelijk recept delen voor Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade. Dit is een fantastische maaltijd voor een gezellig avondje thuis, en het beste van alles is dat het niet duur hoeft te zijn. Het is ook geschikt voor verschillende voedingsbehoeften, omdat er veganistische, vegetarische en glutenvrije alternatieven inbegrepen zijn.
Toen ik voor het eerst Japanse biefstuk probeerde, werd ik verliefd op de smaak. Het is zo rijk en sappig, en de teriyakisaus zorgt voor een heerlijke glazuur. Het was echter een beetje intimiderend om het zelf thuis te maken. Maar na een paar pogingen kan ik nu met vertrouwen zeggen dat het helemaal niet zo moeilijk is.
Dus kom op, laten we aan de slag gaan en deze heerlijke maaltijd maken!
Ingrediënten
Voor de biefstuk:
– 2 biefstukken (ongeveer 200 gram elk)
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels mirin of droge sherry
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel geraspte gember
Voor de teriyakisaus:
– 1/4 kopje sojasaus
– 2 eetlepels mirin of droge sherry
– 2 eetlepels honing
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel geraspte gember
– 1 eetlepel maizenabloem
– 1/4 kopje water
Voor de noedelsalade:
– 200 gram noedels (rijstnoedels, sobanoedels of eiernoedels, afhankelijk van uw voorkeur of voedingseisen)
– 1/2 kopje geraspte wortelen
– 1/2 kopje gehakte komkommer
– 1/2 kopje gehakte rode paprika
– 1/4 kopje gehakte rode ui
– 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
– 2 eetlepels limoensap
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
Instructies
1. Meng de ingrediënten voor de marinade van de biefstuk in een kleine kom. Leg de biefstukken in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle stukjes biefstuk bedekt zijn. Dek de schaal af en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast.
2. Terwijl de biefstuk marineert, kunt u beginnen met het maken van de teriyakisaus. Meng de sojasaus, mirin of sherry, honing, knoflook en gember in een kleine kom. Roer de maïzena erdoorheen en zet het apart.
3. Bak de biefstukken aan beide kanten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
4. Giet de saus in de koekenpan en breng aan de kook. Laat de saus een paar minuten sudderen tot hij is ingedikt. Als de saus nog steeds te dun is, voeg dan wat extra maïzena toe. Haal de saus van het vuur en zet deze apart.
5. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze af onder koud water. Meng de noedels met de groenten, koriander of peterselie, limoensap, sojasaus en sesamolie.
6. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de teriyakisaus en noedelsalade.
Tips
– Als u de biefstuk wilt vervangen door tofu, kunt u deze op dezelfde manier bereiden en marineren in dezelfde marinade. Bak de tofu in een koekenpan op middelhoog vuur tot hij goudbruin is.
– Als u allergisch bent voor sojasaus, kunt u deze vervangen door tamari of kokosaminos.
– Als u geen mirin of droge sherry heeft, kunt u deze vervangen door rijstazijn of witte wijnazijn.
– Als u restjes heeft, kunt u de biefstuk en noedelsalade bewaren in aparte luchtdichte containers in de koelkast. Ze moeten ongeveer 3-4 dagen goed blijven.
– In plaats van een biefstuk van de slager kunt u ook een rosbief van de supermarkt gebruiken voor een goedkopere versie van dit recept.
Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik! Het is zo’n heerlijke maaltijd en het is geweldig om te weten dat het budgetvriendelijk kan zijn. Als je dit recept probeert, laat het me dan zeker weten wat je ervan vond!
Geef een reactie