Klassiek omelet recept
Klassiek Omelet Recept
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 eetlepel melk
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel boter
- Vulling naar keuze (bijvoorbeeld kaas, groenten, ham)
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Klop de eieren, melk, zout en peper samen in een kom.
Giet het eimengsel in de pan en laat het een beetje stollen.
Voeg de vulling naar keuze toe aan de ene kant van de omelet.
Vouw de omelet dubbel en laat het nog een minuut bakken.
Opbrengst & Voeding
Dit recept is voor 1 klassieke omelet. Elke omelet bevat ongeveer 220 calorieën, 14 g eiwitten en 17 g vet.
Introductie
De klassieke omelet is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect is voor ontbijt, brunch of lunch. Met dit recept kun je in een mum van tijd een heerlijke omelet op tafel zetten.
Serveertips
Serveer de omelet met een sneetje vers brood en een salade voor een vullende maaltijd. Je kunt ook wat verse kruiden over de omelet strooien voor extra smaak.
Alternatieven
Als je een budgetvriendelijke optie wilt, kun je goedkope vullingen gebruiken zoals geraspte kaas, champignons of tomaten. Je kunt ook restjes groenten of vlees gebruiken om de omelet op te vullen.
Geef een reactie