Kruidige Tonijn Poke Bowl Recept
Kruidige Tonijn Poke Bowl Recept
Ingrediënten
- 250g verse tonijn, in blokjes gesneden
- 1/4 kopje sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel Sriracha-saus
- 1 theelepel rijstazijn
- 2 kopjes gekookte sushi rijst
- 1 rijpe avocado, in plakjes
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 lente-ui, in dunne plakjes
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- Zeewier, optioneel
Instructies
- Meng de sojasaus, sesamolie, Sriracha-saus en rijstazijn in een kom.
- Voeg de tonijn toe aan de marinade en zet het in de koelkast voor minstens 30 minuten.
- Plaats de gekookte sushi rijst in kommen.
- Top de rijst met de gemarineerde tonijn, avocado, komkommer, wortel, lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.
- Garneer met zeewier indien gewenst.
Opbrengst & Voeding
Dit recept maakt 2-3 porties.
Per portie: 420 calorieën, 15g vet, 56g koolhydraten, 18g eiwit.
Introductie
Deze kruidige tonijn poke bowl is een perfecte combinatie van verse tonijn, romige avocado en knapperige groenten, allemaal geserveerd op een bedje van sushi rijst. Het is een gezonde en heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is in uw eigen keuken.
Presentation tips
Garneer de poke bowl met extra sesamzaadjes en plakjes lente-ui voor een mooie presentatie.
Alternatieven
Voor een budgetvriendelijkere versie van deze poke bowl, kunt u ingeblikte tonijn gebruiken in plaats van verse tonijn. U kunt ook groenten toevoegen die in het seizoen zijn om de kosten te verlagen.
Geef een reactie