Mediterrane Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Mediterrane Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven





Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven


Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Ingrediënten:

  • 12 middelgrote champignons
  • 4 zongedroogde tomaatjes (in olie), fijngehakt
  • 8 groene olijven, ontpit en fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Verwijder voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte champignonsteeltjes, knoflook, zongedroogde tomaatjes en olijven toe. Bak gedurende 3-4 minuten tot de champignons zacht zijn.
  4. Roer de gehakte peterselie en Parmezaanse kaas door het champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul elke champignon met een lepel van het mengsel en plaats ze op een bakplaat.
  6. Bak gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de champignons zacht zijn en de vulling lichtbruin is geworden.
  7. Haal uit de oven en serveer warm.

Opbrengst & voedingswaarde:

Dit recept voor Mediterrane gevulde champignons met zongedroogde tomaatjes en olijven maakt 12 porties. Elke portie bevat ongeveer 40 calorieën, 2 gram vet, 3 gram koolhydraten en 2 gram eiwit.

Inleiding:

Welkom terug bij mijn culinaire avonturen! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor Mediterrane gevulde champignons met zongedroogde tomaatjes en olijven. Deze smaakvolle hapjes zijn perfect als voorgerecht, borrelhapje of zelfs als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. De combinatie van champignons, zongedroogde tomaatjes en olijven zorgt voor een explosie van Mediterrane smaken die je smaakpapillen verwennen. Laten we beginnen!

Serveertips:

Deze gevulde champignons zijn heerlijk op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een dipsaus naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan een knoflooksaus, yoghurtsaus of zelfs een pittige aioli. Garneer met een beetje extra gehakte peterselie voor een feestelijke touch.

Budgetvriendelijke alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, kun je overwegen om de Parmezaanse kaas te vervangen door geraspte mozzarella. Je kunt ook experimenteren met verschillende soorten vullingen, zoals gehakt, feta of geroosterde groenten. Wees creatief en gebruik ingrediënten die je al in huis hebt!


Mediterrane Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven
Mediterrane Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Mediterrane Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

Mediterrane Gevulde Champignons met Zongedroogde Tomaatjes en Olijven

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services