Pannenkoeken met verse bosvruchten
Pannenkoeken met verse bosvruchten
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 50 gram boter, gesmolten
- Verse bosvruchten (aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen)
- Poedersuiker (optioneel)
- Slagroom (optioneel)
Instructies:
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
- In een aparte kom, klop de eieren en voeg melk toe.
- Voeg het eiermengsel geleidelijk toe aan het bloemmengsel en meng goed.
- Smelt de boter in een pan en voeg dit toe aan het beslag. Roer opnieuw goed.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
- Giet ongeveer 1/4 kop van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
- Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met verse bosvruchten.
- Garneer met poedersuiker en slagroom indien gewenst.
Opbrengst en voeding:
Dit recept maakt ongeveer 8 pannenkoeken. Voedingswaarde per pannenkoek:
- Calorieën: 210
- Totaal vet: 10 g
- Verzadigd vet: 5 g
- Koolhydraten: 25 g
- Suiker: 4 g
- Vezels: 2 g
- Eiwit: 5 g
- Zout: 0.6 g
Introductie:
Hallo, medevoedingsliefhebbers! Vandaag deel ik met jullie een overheerlijk recept voor pannenkoeken met verse bosvruchten. Deze pannenkoeken zijn perfect voor een feestelijk ontbijt, brunch of als dessert. Ze zijn luchtig, zoet en zitten boordevol heerlijke smaken. Laten we snel aan de slag gaan!
Serveertips:
Om je pannenkoeken met verse bosvruchten nog lekkerder te maken, kun je ze serveren met een klontje boter en een scheutje ahornsiroop. De zoete smaak van de siroop past perfect bij de zure bosvruchten. Daarnaast kun je ze ook garneren met verse muntblaadjes voor een vleugje frisheid. Geniet ervan!
Alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, zijn er talloze alternatieven voor dit recept. In plaats van het gebruik van verse bosvruchten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor gewone appels of bananen. Deze zijn vaak goedkoper en toch erg lekker in combinatie met de pannenkoeken. Daarnaast kun je ook ingevroren bosvruchten gebruiken in plaats van verse, aangezien deze vaak goedkoper zijn en nog steeds een heerlijke smaak bieden.
Geef een reactie