Pannenkoeken met verse bosvruchten

Pannenkoeken met verse bosvruchten




Pannenkoeken met verse bosvruchten – Recept

Pannenkoeken met verse bosvruchten

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 50 gram boter, gesmolten
  • Verse bosvruchten (aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen)
  • Poedersuiker (optioneel)
  • Slagroom (optioneel)

Instructies:

  1. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
  2. In een aparte kom, klop de eieren en voeg melk toe.
  3. Voeg het eiermengsel geleidelijk toe aan het bloemmengsel en meng goed.
  4. Smelt de boter in een pan en voeg dit toe aan het beslag. Roer opnieuw goed.
  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe.
  6. Giet ongeveer 1/4 kop van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  7. Herhaal dit proces totdat al het beslag op is.
  8. Serveer de pannenkoeken met verse bosvruchten.
  9. Garneer met poedersuiker en slagroom indien gewenst.

Opbrengst en voeding:

Dit recept maakt ongeveer 8 pannenkoeken. Voedingswaarde per pannenkoek:

  • Calorieën: 210
  • Totaal vet: 10 g
  • Verzadigd vet: 5 g
  • Koolhydraten: 25 g
  • Suiker: 4 g
  • Vezels: 2 g
  • Eiwit: 5 g
  • Zout: 0.6 g

Introductie:

Hallo, medevoedingsliefhebbers! Vandaag deel ik met jullie een overheerlijk recept voor pannenkoeken met verse bosvruchten. Deze pannenkoeken zijn perfect voor een feestelijk ontbijt, brunch of als dessert. Ze zijn luchtig, zoet en zitten boordevol heerlijke smaken. Laten we snel aan de slag gaan!

Serveertips:

Om je pannenkoeken met verse bosvruchten nog lekkerder te maken, kun je ze serveren met een klontje boter en een scheutje ahornsiroop. De zoete smaak van de siroop past perfect bij de zure bosvruchten. Daarnaast kun je ze ook garneren met verse muntblaadjes voor een vleugje frisheid. Geniet ervan!

Alternatieven:

Als je een beperkt budget hebt, zijn er talloze alternatieven voor dit recept. In plaats van het gebruik van verse bosvruchten, kun je bijvoorbeeld kiezen voor gewone appels of bananen. Deze zijn vaak goedkoper en toch erg lekker in combinatie met de pannenkoeken. Daarnaast kun je ook ingevroren bosvruchten gebruiken in plaats van verse, aangezien deze vaak goedkoper zijn en nog steeds een heerlijke smaak bieden.


Pannenkoeken met verse bosvruchten
Pannenkoeken met verse bosvruchten

Pannenkoeken met verse bosvruchten

Pannenkoeken met verse bosvruchten

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services