Pittige tofu roerbak met paprika en sriracha-saus (Spicy tofu stir-fry with bell peppers and sriracha sauce)
Pittige tofu roerbak met paprika en sriracha-saus
Ingrediënten:
- 1 blok tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 1 groene paprika, in reepjes gesneden
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels sriracha-saus
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember, geraspt
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Meng in een kom de sojasaus, sriracha-saus, knoflook, gember, en sesamolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de plantaardige olie in een wokpan op middelhoog vuur.
- Voeg de tofu toe en bak tot het goudbruin is aan alle kanten. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan, voeg de paprika’s toe en roerbak gedurende 3-4 minuten, of tot ze knapperig en licht gebruind zijn.
- Voeg de gebakken tofu terug toe aan de pan en giet het sausmengsel eroverheen.
- Roerbak gedurende 2-3 minuten, of tot de tofu en paprika’s bedekt zijn met de saus en alles goed verwarmd is.
- Serveer de pittige tofu roerbak met rijst of noedels naar keuze.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept is voor 4 personen.
Voedingsinformatie per portie:
- Calorieën: 220
- Vetten: 10 g
- Koolhydraten: 18 g
- Eiwitten: 15 g
- Vezels: 5 g
Introductie:
Hallo daar, lieve lezers! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie – pittige tofu roerbak met paprika en sriracha-saus. Dit gerecht is perfect voor degenen die van een beetje pit houden in hun maaltijden. De combinatie van pittige sriracha-saus, knapperige paprika’s en smaakvolle tofu maakt dit gerecht een ware smaaksensatie. Laten we snel aan de slag gaan met koken!
Serveertips:
Deze pittige tofu roerbak kan op verschillende manieren geserveerd worden, afhankelijk van jouw voorkeur. Je kunt het serveren met gestoomde rijst voor een klassieke combinatie. Als je meer van noedels houdt, probeer dan noedels toe te voegen aan dit gerecht. Het is ook lekker om er wat gehakte lente-uitjes of verse koriander over te strooien voor extra smaak en kleur.
Alternatieven:
Als je een budgetvriendelijke draai wilt geven aan dit gerecht, kun je bepaalde ingrediënten vervangen. In plaats van tofu kun je bijvoorbeeld kiezen voor kikkererwten of tempeh. Deze alternatieven zijn niet alleen goedkoper, maar voegen ook een andere textuur en smaak toe aan het gerecht. Daarnaast kun je experimenteren met andere groenten zoals courgette, wortelen, of champignons. Wees creatief en geniet van de smaakexplosie!
Geef een reactie