Romig visstoofpotje met zalm en witvis
Recept: Romig visstoofpotje met zalm en witvis
Ingrediënten
- 400 gram zalm
- 400 gram witvis (bijvoorbeeld kabeljauw)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml crème fraîche
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 bouillonblokje (vis)
- 1 eetlepel olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel: takje rozemarijn
Bereidingswijze
- Snijd de uien en knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Laat de saus 10-15 minuten op laag vuur pruttelen.
- Snijd ondertussen de zalm en witvis in blokjes.
- Voeg de visblokjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten doorkoken.
- Roer de crème fraîche door de saus en breng op smaak met peper en zout.
- Voor wat extra smaak kun je nog een takje rozemarijn toevoegen en deze voor het serveren verwijderen.
Opbrengst & voeding
Dit recept is geschikt voor 4 personen. Per persoon bevat het ongeveer:
- Calorieën: 445
- Eiwitten: 41,5 gram
- Vetten: 27,5 gram
- Koolhydraten: 8,5 gram
- Vezels: 2 gram
Introductie
Dit romige visstoofpotje met zalm en witvis is een heerlijke, hartige maaltijd voor visliefhebbers. Het is makkelijk te maken en zit boordevol smaak en voedingsstoffen.
Serveertips
Je kunt dit stoofpotje serveren met aardappelen, rijst of pasta en een frisse salade. Garneer met wat verse peterselie en citroenrasp voor extra smaak.
Budgetvriendelijke alternatieven
Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor zalm en witvis, kun je overwegen om diepvriesvis te gebruiken. Ook kun je de crème fraîche vervangen door yoghurt of kookroom en de tomatenblokjes door passata. Hierdoor wordt het gerecht iets minder romig, maar nog steeds lekker en voedzaam.
Geef een reactie