Romige macaroni met kaas en ham
Heerlijk recept: Romige macaroni met kaas en ham
Ingrediënten:
- 400 gram macaroni
- 150 gram hamblokjes
- 200 gram geraspte kaas
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 700 ml melk
- 1 theelepel mosterd
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Peper en zout
Instructies:
- Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de boter in een pan en laat smelten op laag vuur.
- Voeg de bloem toe aan de pan en roer tot het een geheel is.
- Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren tot het een glad mengsel is.
- Voeg mosterd en nootmuskaat toe aan de pan en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt.
- Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en het mengsel glad is.
- Voeg de hamblokjes toe en roer tot alles goed gemengd is.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Giet de macaroni af en voeg het toe aan de pan met het mengsel.
- Roer alles goed door elkaar en serveer onmiddellijk.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept is genoeg voor 4 personen. Elke portie bevat ongeveer:
- Calorieën: 840 kcal
- Koolhydraten: 69 gram
- Eiwit: 41 gram
- Vet: 43 gram
- Vezels: 3 gram
Introductie:
Wat is er beter dan een romige kom macaroni om je dag op te vrolijken? Dit recept voor Romige macaroni met kaas en ham is het antwoord op al je cravings voor comfort food en is perfect voor een gezellige avond thuis. Deze gemakkelijk te maken maaltijd zit vol smaak en zal iedereen aan tafel blij maken.
Serveertips:
Dit gerecht is heerlijk op zichzelf, maar je kunt het nog leuker maken door het te serveren met wat knapperig brood en een salade. Of voeg wat extra groenten toe, zoals blokjes paprika, champignons of courgette, voor een voedzamere maaltijd.
Alternatieven:
Als je dit recept wat goedkoper wilt maken, kun je de hamblokjes vervangen door spek of kip. Ook kun je wat goedkopere kaas gebruiken, zoals belegen kaas in plaats van extra belegen kaas. Verander het recept naar jouw smaak en budget en geniet van een heerlijke maaltijd.
Geef een reactie